jednoglasna odluka predsjedništva partije

PzP će glasati za izbor nove vlade, "ozbiljna analiza" poslije šest mjeseci

Medojević je objasnio članovima Predsjedništva "ozbiljne rezerve i zabrinutost" da nova vlada neće sprovesti neophodne korjenite reforme

19873 pregleda 344 reakcija 19 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Poslanici Pokreta za promjene će na sjednici parlamenta glasati za izbor nove Vlade, saopšteno je iz te partije.

To je, kako je saopšteno, jednoglasna odluka predsjedništva te partije nakon danas održane sjednice.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević predložio je danas članovima predsjedništva te partije da PzP u Skupštini podrži novu Vladu.

"Imajuci u vidu da su kritički stavovi PzP odranije poznati javnosti po pitanju vizije i koncepta Vlade mandatara Zdravka Krivokapića, te da je sada jasno da će nova Vlada zapravo biti koalicija GP Ura i NVO "Ne damo Crnu Goru", zbog odgovornosti prema biračima koji su glasali koaliciju Za budućnost Crne Gore, predsjedništvo je jednoglasno usvojilo predloge Predsjednika Nebojše Medojevića pa će samim tim poslanici PzP glasati za izbor nove Vlade.

Predsjedništvo PzP-a je takođe zadužilo šefa poslaničkog kluba te partije Branka Radulovica da pripremi plan zakonodavnih inicijativa u pravcu neophodnih političkih, institucionalnih i ekononskih reformi u skladu sa programom PzP-a.

Takođe, predsjedništvo PzP-a je zadužilo potpredsjednicu partije Branku Bošnjak da u dogovoru sa političkim subjektima koji obezbjeđuju većinu u parlamentu, nastavi pregovore sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem oko raspodjele mjesta "po dubini, koja bi, kako navode iz PzP-a, trebalo da pripadnu političkim partijama.

Medojević je objasnio članovima Predsjedništva "ozbiljne rezerve i zabrinutost" da ova Vlada neće sprovesti neophodne korjenite reforme koje bi trebalo da "demontiraju totalitarni sistem vladanja i naprave diskontinuitet".

Zbog toga je, ističu iz PzP-a, neophodno poslije šest mjeseci napraviti ozbiljnu analizu rada Vlade i donijeti adekvatne političke odluke.

Preporučujemo za Vas