Đukić: Moralne i političke lekcije dijeli crnogorski rekorder u broju partija koje je promijenio

"Saopštenje direktora Medenice liči na scenario za dječiju predstavu koja mene treba da predstavi kao „velikog zlog vuka“ a potpredsjednika Medenicu kao „malu Crvenkapicu“ koja je zalutala u javnu debatu oko lokalnog javnog emitera“

4759 pregleda 42 reakcija 25 komentar(a)
Đukić, Foto: Grupa birača
Đukić, Foto: Grupa birača

„Da je potpredsjednik Medenica odgovorio na prethodne moje stavove, ne bih dalje polemisao. Međutim, kada je u pitanju direktor Agencije za zaštitu životne sredine i ličnih interesa, onda ne mogu da prihvatim da me on kao predsjednik OO SD Kolašin iz Podgorice – još jedan kolašinski „vikend političar“, „slika i predstavlja“ javnosti. Saopštenje direktora Medenice liči na scenario za dječiju predstavu koja mene treba da predstavi kao „velikog zlog vuka“ a potpredsjednika Medenicu kao „malu Crvenkapicu“ koja je zalutala u javnu debatu oko lokalnog javnog emitera“, kazao je predsjednik SO Kolašin Milan Đukić, odgovorajući predsjedniku OO SD Nikoli Medenici.

„Zbog želje da me predstavi građanima isključivo po svom ukusu“, napisao je Đukić, „direktor Medenica je zaboravio i šta je bila konkretna tema polemike sa potpredsjednikom Medenicom.“. Đukić podsjeća da je „tema bila stanje u RTV „Kolašin“ i jasan stav odbornika Grupe birača (GB) da neće podržati da direktor lokalnog javnog emitera bude neko ko je javno promovisao političku, nacionalnu i vjersku mržnju“.

„Prizemnim i ličnim saopštenjem o „velikom zlom vuku“ – predsjedniku SO, Medenica pokušava da skrene pažnju javnosti sa njihovog već propalog projekta formiranja partijskog radija, bez obzira što to ne podržavaju građani, GB, pa čak i odbornici SD-a. Tragikomično je da direktor Medenica koji je u Kolašinu sinonim za makijavelizam i političku nedoslednost, sebe vidi kao vrhunskog autoriteta koji u saopštenjima treba da „vaspitava i uči modernoj politici“, kako on ocjenjuje „nevaspitanog i neukog“ predsjednika SO. Moralne i političke lekcije dijeli neko ko je crnogorski rekorder u broju partija koje je promijenio“

Te Medeničine „transfere iz jedne u drugu partiju“, tvrdi Đukić, „ pratili su i vrlo mjerljivi rezultati, pogotovo u TO Kolašin i Agenciji za zaštitu životne sredine, na koje ne može biti ponosan“.

„O ličnom interesu priča neko ko je isključivo zbog ličnih interesa preskakao iz partije u partiju, a obaveze i rezultate u okviru institucija u kojima je angažovan, stavljao u drugi plan. Ko je „dezorjentisan u politici“ pokazao je period poslije parlamentarnih izbora, ali će pokazati i naše koalicione obaveze u budućem periodu. Sadašnji postupci, kao i ranije „političke sklonosti“ predsjednika OO SD Medenice ne garantuju da on lično može biti čvrst oslonac koalicione vlasti u Kolašinu. Na to ukazuje i poslednje lično istupanje Medenice koje treba da skrene pažnju i sa još jedne činjenice: da jedna odbornica od njih dvoje iz SD-a nije podržala sve odluke koalicione vlasti na poslednjoj sjednici SO, a njihov potpredsjednik Medenica je jedan od predstavnika predlagača tih odluka“, kaže predsjednik SO.

„ Za razliku od takvog neozbiljnog ponašanja“, podsjeća Đukić, „iz GB su već najavili da će narednoj sjednici podržati Odluku o budžetu Opštine za 2021. godinu“.

„Razumijem da istina boli, ali ona ne treba da izaziva ličnu mržnju zato što sam iznio jasan stav oko javnih politika koalicije i političke odgovornosti najistaknutijih pojedinaca u njoj. U tom smislu bi direktor Medenica trebao da se ugleda na kadrove SD-a u Kolašinu koji nikada nijesu imali lični animozitet već isključivo kvalitetnu saradnju sa mnom i GB. Potpredsjedniku i direktoru Medenici ranije nijesam bio onakav kakvog su me pokušali „naslikati“ u svojim saopštenjima onda kada je trebalo da podržim i stanem iza kvalitetnih ideja i predloga SD-a, a za koje oni nijesu imali ličnog i političkog autoriteta i snage da ih nametnu u koaliciji ili kroz pojedine odluke SO. Bez obzira na demonstraciju lične frustracije i mržnje, ja ću da nastavim dosadašnju kvalitetnu saradnju sa ljudima iz SD jer sam koaliciju u Kolašinu sklopio sa, do sada, odgovornom partijom, a ne njenim neozbiljnim pojedincima“, poručio je Đukić.

Bonus video: