Abazović: Đurović bio odličan kandidat, čestitam profesorici Injac

"Najvažnije od svega, ostaje cilj da demontiramo korumpirani režim i da počnemo sa radom u interesu svih građana Crne Gore", poručio je Abazović

62847 pregleda 118 reakcija 101 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Goran Đurović je bio odličan kandidat za ministra, a pritom je još bolji čovjek, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

"Radi se o vrhunskom menadžeru, humanisti, pacifisti, čovjeku velikog znanja sa velikim osjećajem za razumijevanje drugih. To su karakteristike ljudi koji najviše trebaju Crnoj Gori", napisao je Abazović na Tviteru.

Mandatar Zdravko Krivokapić juče je saopštio da će Abazović biti potpredsjednik Vlade.

On je kazao da potvrđuje Đurovićeve jučerašnje navode. "Goran Đurović je mnogo dao Crnoj Gori, a ono najbolje tek treba da uradi", ističe Abazović.

Izvršni direktor kompanije Cerovo Goran Đurović rekao je juče da ga je Krivokapić deset minuta prije konferencije za novinare, na kojoj je predstavio sastav nove vlade, obavijestio da mora izabrati drugog kandidata za ministra odbrane.

Abazović je rekao da poštuje odluku civilne aktivistkinje Jovane Marović, iako se nadao drugačijem odgovoru. Marović je juče saopštila da više nije kandidat za mjesto glavnog pregovarača, te da je od toga odustala prošle nedjelje.

"Žao mi je što ona neće biti glavni pregovarač jer sam ubijeđen da je među najboljim poznavaocima procesa evropskih integracija u našoj zemlji. Vjerujem da će njena ekspertiza biti na raspolaganju novoj Vladi u formatu za koji ona procijeni da je najefikasniji", napisao je Abazović.

On je čestitao profesorici Oliveri Injac na kandidaturi za ministarku odbrane. Abazović je rekao da mu je njen profesionalni bekgraund jako dobro poznat i da očekuje da će imati uspješnu i blagotvornu saradnju.

"Najvažnije od svega, ostaje cilj da demontiramo korumpirani režim i da počnemo sa radom u interesu svih građana Crne Gore. Nikad ne treba zaboraviti da samo “dogovor kuću gradi”. Svako odustajanje od istog može imati velike posljedice, najviše po one koji se istih ne pridržavaju", napisao je Abazović.

Bonus video: