Anđušić: Rakčević zaslijepljen neosnovanom ambicijom, Milovac ličnim animozitetom prema Vukoviću

"Rad Glavnog grada komentarišu samo onoliko koliko im je neohodno da u narodu stvore konfuziju kroz iskrivljeno interpretiranje činjenica"

7184 pregleda 14 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Odbornik Građanskog pokreta URA u Skupštini opštine (SO) Podgorica Luka Rakčević zaslijepljen je neosnovanom ambicijom, a Dejan Milovac direktor Istraživačkog centra Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ličnim animozitetom prema gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću, saopštio je danas Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u SO Glavnog grada Podgorica.

"Rad Glavnog grada komentarišu samo onoliko koliko im je neohodno da u narodu stvore konfuziju kroz iskrivljeno interpretiranje činjenica", istakao je Anđušić reagujući na izjave Rakčevića i Milovca u tekstu Vijesti.

On je kazao da zabrinjava činjenica da se u prethodnom periodu jedan dio medija, opozicionih stranaka i nevladinog sektora, na šaljiv način, a ne sačekavši zvanično objašnjenje rezultata konkursa, bavio temom izbora najboljeg idejnog rješenja za rekonstrukciju glavnog gradskog trga, demonstrirajući na taj način, kako dodaje Anđušić, neozbiljnost koja im kao važnim činiocima crnogorskog društva ne pripada.

"U tom smislu, geneza napada na odluku da se rekonstruiše glavni gradski trg u Podgorici veoma je zanimljiva. Prvo su napadi bili usmjereni na pobjedničko idejno rješenje. Nakon objašnjenja da se radi o arhitektama iz jednog od najboljih svjetskih biroa, njihova briga usmjerila se prema gradskim finansijama uz navodnu zabrinutost da se na ovaj način troši ogroman novac, koji bi trebalo dati građanima lošijeg materijalnog stanja. I to je obesmišljeno najavom da će se rekonstrukcija realizovati kroz javno-privatno partnerstvo. Jasno nam je da sad valja naći neku treću brigu. Tako je, kroz lažnu zabrinutost za navodnu „privatizaciju i prodaju trga“ odbornik Rakčević i političar iz nevladinog sektora Milovac pokazali su samo jedno – da ne znaju kako se ovakvi i slični projekti realizuju svuda u svijetu", rekao je Anđušić.

Po njegovim riječi,a, uvodeći ovu, do sada nepoznatu kategoriju privatizovanja javnog prostora, Rakčević histerijom pokušava da skrene pažnju na sebe, jer više niko ne konstatuje da je politički živ.

"Milovac se, sa druge strane, u potpunosti razotkrio, kao neko koga odavno ne zanimaju teme kojima se bavi NVO sektor, već kao političar čija je uloga da, što je vulgarnije moguće, bez osnova i činjenica, napada gradonačelnika i Glavni grad. Na kraju, valja podsjetiti kada govorimo o razvoju Glavnog grada da, iako u godini pandemije koronavirusa, govorimo o gradu čiji je planirani budžet za narednu godinu 93,4 miliona eura, a više od polovine opredijeljeno je za kapitalne projekte, što je činjenica koja govori sama za sebe", poručio je Anđušić.

Povezani članci

29. Novembar 2020.

Privatizacija i prodaja glavnog gradskog trga

Bonus video: