Joković: Ozbiljan gest Srbije, hvala Varheljiju, odlazeća vlast da ispoštuje odluku evropskih zvaničnika

"Sa druge strane, gest odlazeće vlasti, nažalost pokazao je njihovo pravo lice i činjenicu da su se samo verbalno zalagali za evropski put, a da je antidržavna i antievropska politika bila osnov njihove vladavine svih ovih godina"

6616 pregleda 38 reakcija 16 komentar(a)
Joković, Foto: Luka Zeković
Joković, Foto: Luka Zeković

Socijalistička narodna partija (SNP) izražava zadovoljstvo odlukom vlasti u Srbiji, predsjednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, o povlačenju odluke o protjerivanju ambasadora Crne Gore, i smatramo ga ozbiljnim gestom jedne ozbiljne države, saopštio je danas Vladimir Joković, predsjednik SNP.

On je dodao da izražavaju zahvalnost evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju koji je sinoć pozvao Crnu Goru da povuče odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

"Sigurni smo da je ova odluka u potpunosti sa onim što žele i građani naše države, a to je dalji razvoj bratskih odnosa Crne Gore i Srbije. Evropski put nema alternativu, i zato izražavamo zahvalnost i evropskom komesaru za proširenje gospodinu Varheljiju, koji je potvrdio nedvosmislen stav Evropske unije (EU) o poštovanju i razvijanju dobrih komšijskih odnosa i regionalnoj saradnji", istakao je Joković, saopšteno je iz SNP.

On je dodao da "SNP poziva odlazeću vlast da ispoštuje odluku evropskih zvaničnika, jer i ovaj događaj potvrđuje tezu za koju se naša partija sve vrijeme zalaže, a to je da usvajanje evropskih standarda mora biti jedan od prioriteta nove vlasti".

"Sa druge strane, gest odlazeće vlasti, nažalost pokazao je njihovo pravo lice i činjenicu da su se samo verbalno zalagali za evropski put, a da je antidržavna i antievropska politika bila osnov njihove vladavine svih ovih godina. SNP će i u nastavku svoje politike davati nemjerljiv doprinosu razvoju dobrih, komšijskih odnosa u regionu, kao što ćemo skupa sa ostalim konstituentima vlasti nastaviti demokratski put ka članstvu u EU", kazao je Joković.

Bonus video: