Milačić: Pozdravljamo stav Varheljija, odlazeća vlast da opozove odluku o protjerivanju ambasadora Srbije

"Jasna poruka da se suludi ideološki obrasci ne smiju sprovoditi u zemlji kandidatu za članstvo u EU, vraća nadu u evropsku budućnost", kazao je on

5940 pregleda 224 reakcija 17 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora pozdravlja konstruktivan i dobronamjeran stav evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija kojim su vlasti u tehničkom mandatu u Crnoj Gori pozvane da opozovu odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, saopštio je lider Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić.

"Jasna poruka da se suludi ideološki obrasci ne smiju sprovoditi u zemlji kandidatu za članstvo u EU, vraća nadu u evropsku budućnost", kazao je on.

On je dodao da Prava Crna Gora takođe poziva odlazeću vlast da opozove odluku o proglašavanju ambasadora Srbije personom non gratom.

"Podršku zaslužuje i stav zvanične Srbije da se u ovom slučaju ne primjenjuje reciprocitet, već da se smirenim i trpeljivim pristupom pokaže zrelost u vođenju politike i očuvanju bratskih odnosa između dvije bratske države", kazao je Milačić.

Kako kaže, sa druge strane, odlazeća "montenegrinska vlast", koja "u delirijumu zbog gubitka državnog budžeta i privilegija kao jedine ideologije kojoj su ostali odani - ovakvim potezima pokušava da dodatno ponizi Crnu Goru i naruši odnose sa susjednom i bratskom Srbijom, zaslužuje ne samo osudu već i prezir".

On se osvrnuo na komentar ambasadora Crne Gore pri Svetoj Stolici, Miodraga Vlahovića, koji je juče saopštio da "Varheljijeva izjava podriva objektivnost politike Evropske unije prema Zapadnom Balkanu", ocijenivši njegovu pojavu komičnom.

"Posebno je komična pojava tajm-aut ambasadora Vlahovića, koji se ukazao javnosti da iskritikuje konstruktivnu sugestiju evropskog komesara i pokuša, na sebi svojstven način, da brani svako nepočinstvo odlazećeg režima. Tačnije, bila bi komična ova pojava, da Crna Gora nema tu nesreću da je ovakvi likovi još uvijek predstavljaju u svijetu", kazao je Milačić.

.

Bonus video: