TPC Ražnatović: Da je Vuković održao riječ već bi bio postavljen kamen temeljac na novom poslovno tržnom centru

"Njegova pomoć, koju on potencira kroz sve medije i priča o tome traje već dvije godine, a još uvijek nisu u stanju donijeti DUP za navedeni prostor, već su u izradi DUP-a za Trg nezavisnosti i preskočili Robnu kuću", kaže se u saopštenju

20699 pregleda 121 reakcija 20 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Trgovinsko poslovni centar (TPC) Ražnatović reagovao je na najavu gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića da će rekonstrukcija trga Nezavisnosti koštati 12,4 miliona eura , tvrdeći da je Vukovićeva izjava "da je ideja bila da vlasnicima pomognemo da se nađe partner", krajnje neozbiljna i netačna.

Oni su kazali da su upravo oni, kao vlasnici i ranije ali i u mandatu Ivana Vukovića, u posljednjih desetak godina dovodili poznate svjetske investitore kod njih na razgovor i dogovor vezano i za objekat i okolinu.

"Prije tačno dvije godine kod gradonačelnika Vukovića je obavljen vrio ozbiljan razgovor oko rekonstrukcije Robne kuće ''Ražnatović" sa jednom od najpoznatijih svjetskih kompanija. Gradonačelnik je doveo u zabludu i investitore i nas obećavajući da će se izraditi planski dokument na osnovu koga je moguće pokrenuti inicijativu za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta, i tako u nekoliko navrata, što su investitori shvatili vrlo neozbiljnim i naravno odustali od daljih pregovora", navodi se u reagovanju TPC Ražnatović.

Kako kažu, da su pristupili poslu kao što su obećavali, da su odradili dio koji je do njih, dan kada su na presu predstavljali garaže i poslovne u podrumu ispod trga, mogao je biti dan za stavljanje kamena temeljca na novom tržnom poslovnom centru kao što su i obećali građanima, "jer smo mi kao većinski vlasnici prostora na to već odavno spremni".

"Njegova pomoć, koju on potencira kroz sve medije i priča o tome traje već dvije godine, a još uvijek nisu u stanju donijeti DUP za navedeni prostor, već su u izradi DUP-a za Trg nezavisnosti i preskočili Robnu kuću", kaže se u saopštenju.

Oni se pitaju zbog čega nije došlo do toga, te pozivaju gradonačelnika i nadležni sekretarijat da ozbiljno pristupe problemu i da se problem centra jednom za vazda riješi.

Bonus video: