Brojne primjedbe na račun ekspozea i sastava kabineta, parlamentarna većina poručila da će podržati vladu

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore obrazložio je program i personalni sastav nove Vlade. Skupština je za danas završila rad, a nastavak je zakazan za sjutra u 11 sati. Sjednicu ćete moći da pratite i na Portalu i na Televiziji Vijesti

261829 pregleda 2307 reakcija 388 komentar(a)
Sa sjednice parlamenta, Foto: Luka Zeković
Sa sjednice parlamenta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2020. 19:45h
Završeno
19:34h

Skupština je za danas završila rad, a nastavak je zakazan za sjutra u 11 sati.

19:32h

Abaz Dizdarević (DPS) kazao je da je "ostalo da sa zebnjom naslućujemo šta će biti sa kulturom".

foto: Screenshot

"Koji su razlozi za ovakav odnos prema kulturi i šta je reformsko u poimanju kulturnih politika? Zašto je kultura prva žrtva demontaže sistema?"

On je pitao i da li će zagarantovani iznos izdvajanja od 2,5 odsto za kulturu nestati i utopiti se kao resor kulture.

19:24h

Vladimir Joković (SNP) rekao je da za vlast od 1945. do 1990. ima posebno poštovanje, a da je vlast od 90-ih do danas ponijela sve ono što nije vrijedjelo u socijalizmu, a uzela najgore od kapitalizma.

"SNP ima ogromno zadovoljstvo jer je konačno većinska Crna Gora shvatila da je SNP bio u pravu da jedino jedinstvene liste opozicije mogu dati pobjedu. Mi podržavamo g. Krivokapića jer u dijelu ekspozea je mnogo toga što je uključeno u programske prinicipe SNP-a i nadamo se da će doći do ostvarenja toga. Vlada će imati našu apsolutnu podršku sve dok bude radila u interesu svih građana i svi građani budu osjetili prosperitet".

foto: Screenshot

Dodao je da "ima nešto što fali".

"Nijesam u ekspozeu pročitao nešto o reviziji pljačkaške privatizacije, jačanju razvoja sjevera, ispravke nepravde građanima koju je nanijela prethodna vlast, veću borbu protiv siromaštva, vraćanje oduzete imovine, demontažu obavještajnih službi. O ministrima ne mogu da pričam, jer znam samo jednog. U vladi nema ni predstavnika manjina iako sam zamolio mandatara da pozove nacionalne manjine u vladu. Takođe, treba poništiti sve ove tendere koje su raspisale državne institucije prethodnih dana".

Joković je kazao da bi volio da čuje od novog ministra spoljnih poslova da li će vratiti ambasadora Srbije Vladimira Božovića, koji je rođen u Nikšiću.

19:01h

Aleksandra Vuković (DPS) kazala je da će vladu glasati "svi oni koji su protiv mandatara".

foto: Screenshot

"Čudno je koliko disonantnih tonova prati formiranje ove vlade, a koja je jednonacionalna. Sadašnja vlast je doletjela na krilima fanatizma, zato hoće da se predstavi kao apostolska, a njena namjera je posrbljavanje Crne Gore. Kad god bi se velikosrpstvo razmahalo u Crnoj Gori, to bi se aktuelizovalo pitanje kapele na Lovćenu", rekla je Vuković.

18:51h

Momo Koprivica (Mir je naša nacija) je u ime Demokrata obeća da će učiniti sve da "društvo od hibridnog režima dovedemo u red zemalja konsolidovane demokratije".

foto: Screenshot

"Nova vlada ima ministre koji nijesu akteri korupcije i afera. Zato smo jednoglasno na Predsjedništvu odlučili da podržimo novu vladu i to na četiri godine. Mi smo partija koja drži riječ. Partnerstvo između Skupštine i vlade dovodi do odlučne i sveobuhvatne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i vjerujem da ćemo uspjeti zajedno uspjeti da se izborimo sa tim", rekao je Koprivica.

18:35h

Boris Mugoša (Socijaldemokrate) naveo je da se ekspoze najmanje bavio ekonomijom i socijalnim pitanjima.

"Samo je dato par floskula, ništa nema konkretno što ste najavljivali u predizbornoj kampanji - povećanje minimalne zarade, vraćanje naknada majkama... Nijeste imali podatke ni u predizbornoj kampanji. Promovisali ste pojam ekspertske vlade, a došli smo do toga da u njoj učestvuje predstavnik jedne partije i vi kao predstavnik druge. Tu negdje nije ispoštovan princip ekspertske vlade. Na osnovu čega Vi procjenjujete da je neko ekspert, da li postoji u svijetu ekspert za prosvjetu, nauku, kulturu i sport u isto vrijeme ili za finansije i socijalu", pitao je Mugoša.

foto: Screenshot

Naveo je da u vladi nema predstavnika manjina.

"Ne kažem iz partija manjina, procijenili ste da među 150 hiljada nepravoslavnih ljudi nema eksperata. Ova vlada je nestabilna, nejaka, antievropska i nije napredna", ocijenio je Mugoša.

18:20h

Marko Kovačević (DF) naveo je da nije čudno što se iz DPS-a "čude što mi iz DF-a kritikujemo i što je normalno".

"Jer oni nikad nijesu mislili svojom glavom, a kada se jednom desilo da su mislili, opomenuo ih je bivši predsjednik parlamenta Ivan Brajović. Predlog vlade ima osnovni kvalitet, a to je da u njoj neće biti nijedan predstavnik DPS-a što je dovoljan razlog da je podržimo. Ova vlada neće biti vlada kontinuiteta, ali ne možemo tvrditi da će biti potpuno demokratska jer se u njoj nije prelila volja građana iskazana na izborima".

Kovačević je dodao da je u pitanju tranziciona vlada sa nekoliko zadataka.

foto: Screenshot

"Da se povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti. U ekspozeu se navodi da će biti izmjene i dopune, podržaćemo, ali ćemo se zalagati da se on povuče. Neophodno je da ova vlada stvori uslove za fer i slobodne izbore, nakon kojih bi dobili prvu demokratsku vladu i zbog toga je neohodno pročistiti birački spisak. Ekonomska i finansijska konsolidacija je jedan od težih zadataka za ovu vladu, vidjeli smo da turizam nije dovoljan za ekonomski rast i od ove vlade očekujemo alternativna rješenja".

Kovačević je naveo da je neophodno stvoriti preduslove za hapšenje nekih od vođa kriminalnih struktura.

"Prije svega Milivoja Katnića koji je vođa kriminalne grupe unutar instutcija sistema, i njega, koji je bio progonitelj prethodne opozicije, treba dovesti poznaniju prava. Treba riješiti neka politička ubistva, prije svega Duška Jovanovića i Pavla Bulatovića".

18:10h

Andrija Popović (Liberalna partija) rekao je da je za LP izborom ovakve vlade i njenog programa Crna Gora dolazi u opasnost od jačanja nacionalizma i uticaja crkvenih krugova i uđe u političku krizu zbog sastava vlade, njenih nejasnih konstituenata i njihovih programa koji su dominantno protiv nezavisne države uz stalni puzajući državni udar.

On je zamolio Krivokapića da "ubuduće ne cjeliva ruke" jer to Crnogorci nikad nijesu radili.

"Nećemo u prvih 100 dana podržati nijedan akt ni imenovanje nove vlade, ali ako se pokaže da neće rušiti Crnu Goru, Liberalna partija će biti veoma kooperativna".

foto: Screenshot

On je pozvao na aktiviranje "Lovćenske straže" na čelu sa akademikom Jevremom Brkovićem da, kao 90-ih, "danonoćnim stražama na Lovćenu spriječe naum sa velikosrpske adrese, koji žele nestanak Crne Gore", podsjećajući na izjavu kandidatkinje za ministarku prosvjete nauke, kulture i sporta Vesne Bratić da će mauzolej sa Lovćena "spustiti malo niže".

Ponovio je da LP neće podržati izbor nove vlade.

17:59h

Miodrag Lekić (Demos) kazao je da je strpljenje građana na ivici, da su očekivali i očekuju da što prije vlada počne da rade da bi se suočila sa problemima zdravstvenim, ekonomskim i mnogim drugim.

"Ovo nepovjerenje koje je iskazano nije izazvalo reakciju, glasaćemo ovu vladu, ali je poenta u tome da popravimo situaciju i da krenemo u saradnju koja omogućava trajanje političkog života na bazi glasova građana 30. avgusta. Svi imamo odgovornost, ali vlada ima najveću jer je odgovorna za stanje u društvu. Kroz tu nadležnost treba da radi na ozbiljan način. Nulte tačke istorije i nova vlast koja misli da od nje sve počinje nije dobar pristup", rekao je Lekić.

foto: Screenshot

Dodao je da "ova vlada neće imati svog šefa, nekog ko će da diruguje, tako da ovo što se pominje kao slabost vlade, potencijalna nestabilnost, može da se vidi kao vrlina".

"Velika koncentracija moći koja je karakterisala prethodne vlasti, od 1945. do 1990. i od 1990. do sada, i to nije dobro. Obično to ne završava dobro i ostavlja teško nasljeđe - neizgrađenost institucija. Pravosuđe mora da se opredijeli - ili će biti na strani Ustava i zakona ili na strani kriminala", rekao je Lekić.

17:46h

Dragutin Papović (DPS) kazao je da ova vlada nije demokratska, "što su potvrdili i iz DF-a i koalicije Mir je naša nacija, kao i iz CIVIS-a koji je konstituent koalicije "Crno na bijelo"".

"Oko 85 odsto skupštinske većine kaže da ova vlada nije demokratska, a 90 odsto nije zadovoljno njenim sastavom. Takozvani oslobodioci su počeli da oslobađaju Crnu Goru tako što su svog mandatara zarobili u vladi", kazao je Papović podsjećajući da je od mandatara traženo do ne bude dio nijedne partije.

foto: Screenshot

"U DPS-u smo potpuno saglasni sa stavom skupštinske većine koja nam je dala još jedan razlog da ne glasamo ovu vladu. Pozivam skupštinsku većinu da objasni zašto su volju birača iskoristili da bi formirali prvu samoproglašenu i nedemokratsku vladu", rekao je Papović.

17:33h

Simonida Kordić (DF) kazala je da je "očigledna istina da je narod rekao na izborima šta je imao i da je na istorijskoj pobjedi poslao diktatorski režim u političku istoriju".

"Ovaj parlament je jedini izraz narodne volje. Mi smo na izborima pobijedili i tu pobjedu ćemo braniti u parlamentu. Postoje određene rezerve i nezadovoljstva od skupštinske većine vezana za način na koji je ova vlada formirana. Vidimo da je došlo do trošenja vremena, u kojem je odlazeća vlast radila ono što najbolje zna - arčenje državne imovine, zapošljavanje po partijskoj liniji i svađanje Crne Gore sa susjedima i "bijelim svijetom"", navela je ona.

foto: Screenshot

Dodala je da "dobili smo kentaur vladu koja je malo ekspertka malo nije, malo je poltička malo nije"

17:20h

Jevto Eraković (DPS) kazao je da se "raspravljamo o ekperimentalnoj vladi koja je najavi".

Tvri da su izbori 30. avgusta "obilovali neregularnostima i prisitcima parlamentarne većine i njihovih mentora".

"Mentora koji su bili vođe anticrnogorskih i četničkih skupova na kojima je i mandatar bio prisutan i stekao matricu svog političkog djelovanja".

Tvrdi da se na izborima "desila obmana biračkog tijela".

foto: Screenshot

"Imali smo značajan broj birača koji su prepoznali značaj državotvorne i evroatlantke perpektive i glasali protiv DPS. Razgovarajuću sa njima nijesu glasali za velikosrpske ideje... A vođe kopalicije prije svega Crno na bijelo izigrali su taj program koji je bio ponuđen građanima. Mogu da razumijem da je dio građana nezadovoljan politikom DPS-a vladavinom u prethodnim decenijama. Toga smo svjesni, analizirali smo i krenućemo u otklanjanje svih problema koje smo uočili", rekao je Eraković

16:54h

Danijel Živković (DPS) je rekao da su temelji buduće vlade "vrlo nestabilni i nepouzdani.

"Nema podršku vladajuće većine, pretpostavljam ni pet poslanika koji će od srca podržati personalni sastav Vlade", kazao je Živković.

foto: Screenshot

Navero je i da "na temeljima ovako koroznih osnova, leži prvi stub demagogije".

"Time odiše ovaj ekspoze sa floskulama i frazama bez suštine i konkretnosti,kao da ga je pisao neko iz DF jer njima ništa nije valjalo u ovoj državi, a čini mi se ni vama ništa ne valja u ovoj državi", rekao je Živković.

Dodao je da je Krivokapić kazao "da nećete mijenjati simbole".

"Ljubili ste zastave druge države, a danas ponosno stojite ispred crnogorske.

Živković je kako je rekao "ukazao i na nedosljednost predizbornih obećanja i onoga što piše u ekspozeu".

"Ušli ste u politiku zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Kazali ste da ćete ga ukinuti, a u ekspozeu navodite da ćete ga dopuniti i izmijeniti".

Kazao je i da Crna Gora ulazi "u eksperimentalni period".

"S p olitičkom nestabilnošću, a građani će ubrzo imati priliku da revidiraju svoju odluku", kazao je Živković.

16:39h

Slaven Radunović (DF) kazao je da među kandidatima koji su predloženi za ministre ima ljudi koji bi bili u vladi da je i sam premijer.

Ocijenio je da oni ipak "nema snagu da taj posao dovedu do kraja" i sprovedu reforme.

foto: Screenshot

"Ovo je vlada kompromisa i samo je ovakva morala da se izglasa...", rekao je Radunović.

16:29h

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović kazao je da su za mirnu tranziciju vlasti zaslužni svi - "i parlamentarna većina i opozicija i narod"

"Ne smijemo više nikad da dozvolimo da se Crna Gora predstavlja onakvom kakva nikad nije bila. U zemlji u kojoj se lijepe etikete izdajnika i da je uobičajena stvar..."

Naveo je da su pred Crnom Gorom teška socio-ekonomks vremena, a pred vladom veliki izazovi.

foto: Screenshot

"Gospodine Krivokapiću ukoliko budete služili Crnoj Gori i narodu nemojte da brinete za rezultate. Nova vlada će više nego bilo koja druga biti pod stalnim nadzorom Skupštine, bićemo vaša sjenka, kontrolori, ali i iskreni partneri i politički prijatelji... Niti jedan poslanik više nikada neće biti taster poslanici, a vi budući ministri da znate nijeste vječiti...", rekao je Bogdanović.

On je kazao da će klub poslanika koalcije "Mir je naša nacija" glasati za izbor vlade "bez obzira na sve mane koje su pratile pregovarački proces...".

Bogdanović je istakao da je najveća "mana vlade što nema manjina".

16:08h

Nebojša Medojević se obratio u ime Kluba Pokreta za promjene.

"Da rasteretim sve Udbaše i botove, PzP će glasati za ovu vladu, ali se ne slažemo ni sa programom ni sa kadrovskim rješenjima", kazao je Medojević.

foto: Screenshot

Podsjetio je da je 90-ih branio manjinske narode, nije mu manjkalo hrabrosti.

"Ovo je istorijski trenutak. Poslije totalitarnog režima, bez kapi krvi, voljom građana je na izborima pala vlast. Samo ova vlada ima mogućnost da demontira režim Mila Đukanovića. Sad je trenutak, g. Krivokapiću da se odredite prema ovom režimu i kažete Milo je lopov. Ne možete totalitarni režim da mijenjate po Milovim zakonima, morate da ih suspendujete i uvedete vanredno stanje šest mjeseci", rekao je Medojević.

foto: Screenshot

"Mi se zalažemo za smjenu režima, hapšenje kriminalaca, zamrzavanje imovine stečene kriminalom, da se zabrani rad DPS-a...", rekao je Medojević.

Dodao je da se tranzicija ovakvih sistema se ne radi kozmetičkim promjenama i "nastavkom politike".

"Vanredno stanje, hapšenje, otvaranje dosijea ANB-a, rasformiranje ANB-a čiji su ključni kadrovi na platnom spisku oba klana. Ta agencija se ne može promijeniti promjenom, ona mora biti rasformirana. Stav ove vlade je da nije prioritet procesuirati Đukanovića jer će to izazvati podjele. Naravno, njegova porodica bi bila protiv. Vi niste demokratska vlada, jer u njoj nijesu ljudi koje su građani birali. Iza vas stoje vladari iz sjenke i interesne strukture", kazao je Medojević.

foto: Screenshot

Dodao je da "sa mafijom nema promjena nego mora biti smjena, radikalnih".

"Ako želimo uređenu pravnu državu moramo se obračunati s njima, ne možemo se dogovarati s njima. Vaša politička pozicija je da zaštitite DPS, a napravite političku štetu DF-u. Ovako osvojili ste glasove na našoj listi, a u vladi vam je više članova DPS-a nego DF-a", naveo je Medojević.

Dodao je da što se tiče ekonomije da je i tu potreban radikalan zaokret.

"BDP pada 30 odsto, zemlja ulazi u zonu bankrota, nijeste se izjasnili da li ulazite u sporazum MMF-a. Mi ćemo tražiti da se poveća minimalna zarada i vrate nadoknade majkama jer smo to obećali biračima. Nijeste riječ rekli o ljudima koji su na ivici bankrota, nijeste se izajsnili da li ćete zamrznuti imovinu kriminalnih klanova. Kakav je Vaš stav da švercerska firma parama od droge i cigareta donira školu? Možete se ljutit na mene, ali ovo govorim zbog Vašeg interesa. Tržište i demokratija neće doći sami. Želimo da znamo šta građanima da prenesemo i da polemišemo kao što sam polemisao sa g. Gvozdenovićem koji će, čuo sam, biti gradonačelnik Bara".

foto: Screenshot

On je kazao i da se slaže da je Crna Gora ugrožena zbog korupcije, kriminala, bankrota, slabih institucija i nedostatka političke volje vlade sa se razračuna sa tim.

Danijel Živković (DPS) regovao je proceduralno, tražeći da se opomene Medojević zbog uvreda na račun predsjednika države i DPS-a.

16:01h

Dragan Ivanović (SNP) najavio je da će ta partija podržati novu vladu.

"Želim da odam priznanje građanima koji su pod velikim pritiskom uspjeli da neodgovornoj vlasti kažu ne, i glasaju za tri koalciije, različite ali u jednom potpuno iste: žele da da građanima stvore bolje uslove za život. Znam da neće biti lako, ako Crna Gora sada duguje četiri milijarde i neki kritikuju što će se morati zaduživati, a šta su oni radili u prethodnom periodu? To je jedan od izlaza iz teške situacije i ne vidim razlog za kritiku", rekao je Ivanović.

foto: Screenshot

Komentarišući ekspoze, kazao je da je očekivao da je Crnoj Gori potrebno više od 18 ministarstava, jer bi se na taj način efikasno rješavala pitanja u interesu građana.

"Mandatar objašnjava da će direktoratima i upravama to nadoknaditi, a očekujem da će to biti dobro rješenje. Sigurno da ovo vrijeme koje je proteklo od 30. avgusta je za kritiku, svi smo pomalo krivi što nijesmo bili efikasni. Kriva je i pozicija i opozicija. Sporan 24. pa 25, pa prvi...Koliko bi onda bilo spornih datuma zbog kojih ne treba raditi?", pitao je Ivanović.

Korupcija je, kako je dodao, uzela toliko maha, da će trebati velika borba i jačanje zakonitosti, transparentnosti i javnost rada javne uprave.

"Zašto se dosadašnja vlast nije obračunavala sa organizovanim kriminalom i korpucijom? Sprega vlasti i kriminala je organizovani kriminal i zato ga oni nijesu iskorijenili. Imamo kriminalne grupe, čitava Evropa priča o njima. Javna je tajna da sa jednom od tih kriminalnih grupa sarađuje odlazeća vlast", kazao je Ivanović i dodao da podržava vraćanje Uprave policije pod okrilje MUP-a.

15:49h

Miloš Konatar (Crno na bijelo) poručio je da sistem zdravstva zaslužuje posebnu pažnju i zahvalio se ljekarima i medicinskom osoblju na svemu što rade u borbi protiv koronavirusa.

"Poslanici koalicije Crno na bijelo će glasati za izbor vlade Zdravka Krivokapića i ispuniti obećanje koje su dali građanima. Obećali smo ekspertsku vladu i smjenu DPS-a. Danas ispunjavamo to obećanje", rekao je Konatar.

Pozvao je novu ministarku odbrane Oliveru Injac da posjeti Sinjajevinu i njene branioce.

foto: Screenshot

"Čuli ste ekspoze mandatara, i sad možete da vidite kako su vas obmanjivali. I dalje Sunce izlazi na istoku, zalazi na zapadu. Smjenjuju se godišnja doba i dalje. Bestidno su vas lagali kad su rekli da će Crna Gora nestati ako oni odu sa vlast. Nije Crna Gora nestala i neće nestatati. Postoji i postojaće", poručio je Konatar.

Dodao je da u Crnoj Gori ne vlada više jednoumlje, vladu krtikuju i oni koji će glasati za nju.

"Nemamo prava na grešku, jer smo previše griješitili u ovih 30 godina. Možemo da se okrenemo boljoj budućnosti, a prošlost ostavimo za nama. Vrijeme je da udahnemo demokratiju", poručio je Konatar.

15:38h

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović kazao je da je Krivokapić u ekspozeu naveo da nema više prevara birača.

"A kakav je početak vašeg funkcionisanja, a dvije trećine glasova su bili oni koji su se zalagali da Crna Gora izađe iz NATO-a, povući priznanje Kosova itd. U ekspozeu ste naveli "Ne možemo se vaspitavati na etiketiranju, klevetama, dezinformisanju..:" potpuno se slažem, ali ono što čujemo posljednjih mjeseci ne odgovara ovome što je napisano. Da li je ovo vlada građanske Crne Gore, ako budući premijer govori da je ovo srpska država, a buduća ministarka Bratić Crnogorce naziva novocrnogorcimka, montenegrinima, koji su pristali da budu dio nacionalnog inženjeringa. Da li je Vlada multietnička i multivjerska, ako u njoj nema predstavnika manjina", pitao je Brajović.

foto: Screenshot

Brajović je rekao da će SD biti konstruktivna opozicija.

"Da li je ovo pomiriteljska, prograđanska, proveropska vlada? Ne, po ovome što čujemo, to nije. Jasno je da SD neće glasati za ovu vladu, a vjerujem nijedan od 40 poslanika opozicija. A vi, kolege iz vlasti, ako glasate za ovu vlada udarate u temelje Crne Gore o kojoj sam pričao".

Brajović je pozvao kolege iz opozicije da formiraju savez za očuvanje vrijednosti Crne Gore.

15:21h

Ervin Ibrahimović (BS) kazao je da se stiče utisak da mandatar nije duboko ulazio u pitanja koje tište ovo društvo.

"Dobar dio ste posvetili etikteiranju rada dosadašnje vlasti. Ali dobro je da ste zadržali u prioritetima saradnju sa NATO-om i EU. Nadam se da ćete obezbijediti redovnu isplatu penzija i zarada. Vjerujem ipak da ova vlada neće imati dugoročnost. Imate podršku većinu ne zato što vjeruju u vaš program i što vjeruju u interese građana".

Pitao je koje partije su podržale jednonacionalnu vladu.

foto: Screenshot

"Nije to volja Crne Gore. Evo, čujem nije to podržao ni DF. Da li treba da se brinu zbog revanšizma ili ćete uključiti predstavnike manjinskih naroda kad budete dijelili visoke pozicije u vladi? Da li Crna Gora, koja ima čvrste temelje antifašizma treba da ima na visokoj poziciji nekoga ko kaže da je "ženski četnik". Da li ćemo mijenjati nastavni program, pa ćemo izbaciti autore, predstavnike manjinskih naroda. Da li ćemo učiti da četnici nijesu radili sva ona zla na prostoru Crne Gore posebno prema Bošnjacima, ili ćemo učiti da su to dobri momci i da li će kao državnik slaviti dan osnivanje Četničkog pokreta u Crnoj Gori"

Dodao je da javnost očekuje od potencijalne kandidatkinje za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta da se izvini javnosti.

"Da li se Vi ograđujete od izjava i četničkog pokrteta i svih fašističkih pokreta? Da li ćete 11. jula posjetiti Srebrenicu", pitao je Ibrahimović.

On je poručio i da Bošnjačka stranka "ne može glasati ovu vladu" i da treba što prije stvoriti uslove za održavanje izbora.

Bonus video: