Slavlje na ulicama zbog izbora nove Vlade, kršene mjere NKT-a

Za premijera Crne Gore izabran je Zdravko Krivokapić

62327 pregleda 6579 reakcija 154 komentar(a)
Bar, proslava, Foto: Privatna arhiva
Bar, proslava, Foto: Privatna arhiva

Izbor 42. Vlade Crne Gore proslavljan je na ulicama crnogorskih opština.

Okupljeni građani u više opština su vatrometima proslavili izbor nove Vlade Crne Gore. Na slavljima su prekšene mjere Nacionalno koordinacionog tijela (NKT), kojima se predviđa zabrana javnih okupljanja.

Nikšić
Nikšićfoto: Privatna arhiva

Mjerama NKT-a zabranjeno je okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, kao i prisustvo i zadržavanje više od četiri punoljetna lica zajedno na otvorenom javnom mjestu.

Za premijera Crne Gore izabran je Zdravko Krivokapić.

Kako saznajemo, u mnogim mjestima slavilo se uz državnu himnu i zastavu, uz trobojke.

Slavilo se i u Kolašinu, Nikšiću, Pljevljima, Beranama...

Iz nikšićkog odbora DPS-a saopštili su da su "pristalice nove apostolske Vlade ponovo su na sebi svojstven, primitivan način, na ulicama našeg grada, klicali drugoj državi, mahali tuđim državnim zastavama, a pjevali uvrjedljive pjesme na račun svoje, pokušavajući da provociraju građansko i evropsko biće Nikšića".

Oni su kazali da više neće tolerisati "vaše upade i napade, vaš primitivizam i nevaspitanje"

Kako su kazali, "varate se ako mislite da evropski i građanski Nikšić neće uzvratiti na dostojanstven način, prkosno i ponosno, po uzoru na naše antifašističke heroje".

"Uzalud vam poziranja u kasnim satima ispred zgrade DPS u Nikšiću, šenlučenja na Trgu, po nikšićkim ulicama i privatnim birtijama uz četničke pjesme. Zakon će važiti jednako za sve, bez obzira na pritiske koje pokušavate izvršiti na novo rukovodstvo Opštine", saopšteno je iz DPS-a Nikšić.

Prema njihovim riječima, "kada bude najpotrebnije izaći će većinski, građanski i evropski Nikšić da sačuvamo obraz našem gradu, koji pokušavate đonom da ukaljate".

Povezani članci

04. Decembar 2020.

Crna Gora dobila 42. Vladu

04. Decembar 2020.

Izglasana Vlada, Krivokapić premijer

04. Decembar 2020.

Krivokapić: Zajedništvo je mjera naše budućnosti

Bonus video: