SDP: Nova vlast da pristalicama objasni da žive u Crnoj Gori

Slavlje na ulicama "uz tuđe zastave i klicanje drugoj državi" nakon izbora nove Vlade, ocjenjuju u SDP-u, samo je dobar pokazatelj ambijenta koji je nova parlamentarna većina iskreirala nakon izbora 30. avgusta

12218 pregleda 84 reakcija 81 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je danas predstavnike nove vlasti da svojim pristalicama "konačno objasne da žive u Crnoj Gori".

"Da se moraju poštovati simboli ove države i da od ove države nemaju nijedne bliže kako se god nacionalno izjašnjavali ili politički mislili".

Slavlje na ulicama "uz tuđe zastave i klicanje drugoj državi" nakon izbora nove Vlade, ocjenjuju u SDP-u, samo je dobar pokazatelj ambijenta koji je nova parlamentarna većina iskreirala nakon izbora 30. avgusta.

"Ovakav vid proslave i sljavljeničkog narativa sasvim je logičan prosto zato što slavljenici po crnogorskim ulicama nijesu klicali ničemu što prethodno nije afirmisano od strane novog premijera i jednog dijela njegovog kabineta. Izjave o Crnoj Gori kao srpskoj državi, nipodaštavanje Crnogoraca od strane nove ministarke kulture koja se hvali sopstvenim nacionalizmom, kao i mnogo toga drugog moglo je da proizvede jedino onakvo slavlje kakvom smo juče svjedočili", navode iz SDP-a.

Promjena vlasti u svakoj demokratskoj državi je, dodaju iz te partije, sasvim normalan čin, "posebno kada se promijeni jedna loša vlast koja je postala prepoznata po korupciji i potkradanju sopstvenog naroda, i to je jedna strana u cijeloj ovoj priči".

"Druga je stvar kada vam ta promjena posluži da u tri mjeseca od okončanja izbora, sa najviših nivoa nove većine, pustite u javni prostor toliku količinu kleronacionalizma, antimodernih i istovremeno besprizornih stavova, da čak i sinoćnje slavlje spram toga u javnosti može djelovati kao rok koncert ili izvođenje ozbiljne muzike", navodi se u saopštenju.

Bonus video: