SD: "Građanska" Crna Gora nove vlasti pokazala svoje pravo lice

Iz SD-a su apel novoizabrane ministarke zdravlja da se nose maske i poštuju mjere za sprječavanje širenja koronavirusa nazvali licemjernim

6970 pregleda 176 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Nova Crna Gora je, očigledno, građanska samo u očima par poslanika koji je suštinski podržavaju, ocjenjuju Socijaldemokrate. U toj partiji smatraju da je, kako su saopštili, "građanska" Crna Gora nove vlasti sinoć pokazala svoje pravo lice.

"Čestitamo 'procrnogorskim' partijama u vlasti koje nam tokom rasprave o Vladi nekontrolisanim vikanjem i galamom u Skupštini garantovaše da će biti brana očuvanju nacionalnih, odnosno državnih interesa. Sada ih pozivamo da nam objasne u kojoj to građanskoj Crnoj Gori od sinoć, odnosno od 31. avgusta živimo. Da li je to ova, koja se sinoć, nakon izglasavanja Vlade sa najmanjom podrškom od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, slavila na način na koji se slavila? Opet sa zastavama druge države i opet prijeteći da ugrozi sve neistomišljenike", stoji u saopštenju SD-a.

"Ta nova Crna Gora je, očigledno, građanska samo u očima par poslanika koji je suštinski podržavaju, ali nije za sve one građane koji se osjećaju kao Crnogorci, Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, a takvih je 70% u Crnoj Gori. Za njih je jučerašnja ikonografija jasan pokazatelj da klizimo u teokratsko društvo zasnovano na vrijednostima srednjeg, a ne 21. vijeka. A šta o novoj Vladi i mandataru misle oni čijim glasovima je izabrana, rekli su u protekla tri dana", dodaju iz te SD-a.

Iz te partije su pozdravili apel novoizabrane ministarke zdravlja da se nose maske i poštuju mjere za sprječavanje širenja koronavirusa, ali i taj čin nazvali licemjernim. "Pretpostavljamo da je apel uputila prvenstveno sama sebi. Nadamo se da će ovaj vrhunac licemjerja uroditi plodom jer je, ipak, javno zdravlje u Crnoj Gori u pitanju. A svoj odnos prema mjerama ministarka Borovinić-Bojović je, ne tako davno, pokazala kao načelnica odjeljenja pulmologije KCCG u Podgorici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: