"Ne opravdavamo način proslave u Tivtu, daje se povod onima koji su opustošili kasu da lažno morališu..."

"Tivatska lokalna samouprava suočava se u ovom trenutku sa budžetskim deficitom od 3,5 miliona eura, racionalizacijom višestruko predimenzionirane opštinske administracije, ublažavanjem posljedica pandemije koronavirusa i bezbroj drugih nagomilanih problema koje je ostavila prethodna vlast"

19123 pregleda 32 reakcija 30 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Opština Tivat
Opština Tivat, Foto: Opština Tivat

Iako su izbor slobodne demokratske vlade i pad režima Demokratske partije socijalista (DPS) bili veliki razlog za slavlje svih dobronamjernih građana, ne opravdavamo način proslave koji je viđen u Tivtu, saopštili su danas predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović i potpredsjednici Opštine Tivat, Vladimir Arsić i Goran Božović.

U Tivtu je formiranje nove Vlade Crne Gore, prethodnih dana proslavljeno vatrometom i auto-litijom. Tivćani su uz bakljadu, zastave i pjesmu kako ističu, pozdravili izbor "prve demokratske i narodne Vlade Crne Gore u posljednjih 30 godina" i poželjeli uspjeh kabinetu premijera Zdravka Krivokapića.

"Tivatska lokalna samouprava suočava se u ovom trenutku sa budžetskim deficitom od 3,5 miliona eura, racionalizacijom višestruko predimenzionirane opštinske administracije, ublažavanjem posljedica pandemije koronavirusa i bezbroj drugih nagomilanih problema koje je ostavila prethodna vlast. Ovakvi događaji daju povod onima koji su opustošili gradsku kasu i sve nas doveli na ivicu građanskog rata, da lažno morališu i prosipaju isprazne fraze o građanskom miru i čuvanju međunacionalnog sklada, pokušavajući da skrenu priču od teme svoje odgovornosti", ističe se u saopštenju koje potpisuju Komnenović, Arsić i Božović.

Oni su dodali da su zajedništvo, mudrost, odgovornost i tolerancija svima, bez obzira na vjeroispovjest i nacionalnu pripadnost sada potrebniji nego ikad.

"Zato sve građane Tivta pozivamo da se suzdrže nepromišljenih i neprikladnih aktivnosti, pokažu ličnu odgovornost, u cilju očuvanja građanskog mira, sprječavanja širenja koronavirusa i borbe za bolji i pravedniji Tivat. Ne dozvolimo da na istorijsku smjenu vlasti u Tivtu i Crnoj Gori padne ni najmanja sjenka i pokažimo da su nam zajednička budućnost i suživot daleko važniji od dnevne politike", zaključili su Komnenović, Arsić i Božović.

Bonus video: