LP: Mještani Bara Kraljskih imaju pravo da odlučuju o svojem kraju i o mHE

"Ustavnom i zakonskom regulativom, ali i međunarodnim pravilima, garantuje se pravo na lokalnu samoupravu, autonomiju i učešće građana u procesima koji se direktno tiču njihovog života", saopštili su iz Liberalne partije

6589 pregleda 6 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija poziva nadležne institucije da konačno reaguju u slučaju projekata izgradnje mini-hidroelektrana u selima Bare Kraljske i Rečine, Opština Kolašin, saopštili su iz PR službe partije.

Oni navode da su mještani Vasojevića i organizacije koje podržavaju njihovo djelovanje, podnijeli su nekoliko zahtjeva prethodnoj Vladi i Ministarstvu, ali se obratili i tužilaštvu, da na kraju ne bi dobili nikakve odgovore, "što je nedopustivo".

"Ustavnom i zakonskom regulativom, ali i međunarodnim pravilima, garantuje se pravo na lokalnu samoupravu, autonomiju i učešće građana u procesima koji se direktno tiču njihovog života. Mještani Bara Kraljskih moraju biti informisani pravovremeno i omogućiti im se da iznesu svoje mišljenje i prijedloge o temema koje utiču na njihov život. Oni moraju biti upoznati sa svim pojedinostima projekata i idejnih rješenja za ovaj kraj pa i o mini hidroelektranama te imati udjela u donošenju daljih odluka i politika. Protesti traju preko četiri mjeseca, ljudi se smrzavaju a najavljeno je i procesuiranje okupljenih zbog kršenja zdravstvenih mjera, iako se one u potpunosti poštuju", saopšteno je iz Liberalne partije.

Bonus video: