Rajzing Rajnke: Različitost i inkluzivnost zajedničke vrijednosti Crne Gore i SAD

Američka ambasadorka poručila da se radujem radu sa ministrom na ubrzanju crnogorskih evroatlantskih integracija

7319 pregleda 13 komentar(a)
Leposavić i Rajzing Rajnke, Foto: twitter.com/USAmbMNE
Leposavić i Rajzing Rajnke, Foto: twitter.com/USAmbMNE
Ažurirano: 08.12.2020. 17:16h

Američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke poručila je danas da se raduje radu sa novim ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem na ubrzanju crnogorskih evroatlantskih integracija.

"Odličan razgovor sa novim ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava i alumnistom našeg Fulbrajt programa Vladimirom Leposavićem. Različitost i inkluzivnost su zajedničke vrijednosti Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država. Radujem se radu sa ministrom na ubrzanju crnogorskih euroatlantskih integracija", napisala je ambasadorka SAD na Tviteru.

Iz Ministarstva je saopšteno da je ambasadorka SAD uputila čestitke 42. Vladi i njenim ministrima, te da je istakla kako će ambasada SAD nastojati da odnose sa Crnom Gorom i dalje zasniva na partnerstvu, prijateljstvu i savezništvu.

"Ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke i ministar Vladimir Leposavić su razgovarali i saglasili se da su najznačajnija pitanja za građane Crne Gore obezbjeđivanje vladavine prava, borba protiv korupcije i kriminala kao i građenje društva participativne demokratije u kojem će aktivnu ulogu imati svi učesnici društvenog života: politički subjekti, nevladine organizacije i udruženja, privatne inicijative i grupe građana. Razgovor su zaključili iskazivanjem obostrane volje i želje da se nastavi saradnja na zajedničkim projektima koji se tiču osnaživanja i jačanja sudskog sistema i praćenja primjene pravde", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: