Radulović: Odlični odnosi sa Britanijom utemeljeni na savezništvu i sadržajnoj saradnji

Šef crnogorske diplomatije je kazao da će vanjskopolitički kurs Crne Gore biti nastavljen, sa fokusom na zacrtani evropski put, kredibilno djelovanje u NATO i dobrosusjedske odnose

8695 pregleda 3 komentar(a)
Medoks i Radulović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Medoks i Radulović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Crna Gora i Velika Britanija imaju odlične odnose, koji se temelje na savezništvu u Alijansi i sadržajnoj bilateralnoj saradnji, ocijenio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, koji se danas sastao sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks.

Šef crnogorske diplomatije je kazao, kako je saopšteno iz ministarstva, da će vanjskopolitički kurs Crne Gore biti nastavljen, sa fokusom na zacrtani evropski put, kredibilno djelovanje u NATO i dobrosusjedske odnose.

Radulović je posebno ukazao na značaj ekonomske diplomatije i privlačenja stranih investicija, sa ciljem oporavka ekonomije usljed pandemije COVID-19. U tom kontekstu, dodaje se, istakao je da Velika Britanija može biti važan partner Crnoj Gori, te da je potrebno intenzivirati kontakte dvije strane.

"Ambasadorka Medoks je pozdravila entuzijazam nove Vlade, ocijenivši da je za Veliku Britaniju važno da Crna Gora bude posvećena jačanju evroatlantskog jedinstva i savezništva", navodi se u saopštenju MVP-a.

Posebno je, kako navode, zahvalila Crnoj Gori na solidarnosti i pomoći tokom repatrijacije britanskih državljana uprkos otežanim uslovima zbog pandemije. "Na toj liniji, naglasila je važnost ublažavanja posljedica COVID-19, prvenstveno kroz angažovanje dvije države u kontekstu stvaranja povoljnog investicionog i turističkog ambijenta."

Sagovornici su, zaključuje se u saopštenju, izrazili odlučnost da nastave sadržajnu i frekventnu komunikaciju, posebno u oblastima ekonomije, turizma i obrazovanja.

Bonus video: