Liberalna partija: Servilan odnos Radulovića loša poruka svima

"Da nije u pitanju osoba sa višegodišnjim iskustvom rada u crnogorskoj diplomatiji, pomislili bismo da je u pitanju i neznanje”, navodi se u reagovanju Liberalne partije

5689 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Servilan odnos ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, koji bi morao da brani nacionalne interese po svaku cijenu, loša je poruka Crne Gore prema regionu i svijetu, kazali su iz Liberalne partije (LP).

Radulović je ranije rekao da uskraćivanje gostoprimstva ambasadorima zasigurno nije mjera dobrosusjedskih odnosa, već ishitren čin i da će nova Vlada odnose sa Srbijom graditi na principu uzajamnog uvažavanja.

“Radulović nastavlja da tumara u mraku praveći se neznaven. Da nije u pitanju osoba sa višegodišnjim iskustvom rada u crnogorskoj diplomatiji, pomislili bismo da je u pitanju i neznanje”, navodi se u reagovanju LP.

Iz te partije rekli su da je očigledno da je u pitanju “samo guranje glave u pijesak i neodgovoran odnos prema državnoj politici i nacionalnim interesima”.

Kako su naveli iz LP, ako bi Radulović još jednom pročitao šta je kazao, razumio bi da zapravo ne oponira nikom drugom osim sam sebi, “što i jeste u skladu sa nedosljednom i nestabilnom politikom nove Vlade”.

“Kako je sam kazao, odnose država treba graditi po “principu suverenosti, nemiješanja u unutrašnje stvari i uzajamnog uvažavanja”, navodi se u reagovanju.

Iz LP su pitali gdje je sve to Radulović uočio u izjavama ambasadora Srbije Vladimira Božovića koje su, kako su naveli, direktno tangirale osjetljive teme crnogorskog nacionalnog, vjerskog i istorijsko identiteta, ali i sastava nove Vlade.

“Servilan odnos ministra vanjskih poslova, koji bi morao da brani nacionalne interese po svaku cijenu, loša je poruka Crne Gore prema region, ali i svijetu”, navodi se u reagovanju.

Iz LP su rekli da “dolazimo, nažalost, u neprihvatljivu situaciju da se najviši vladini funkcioneri ponovo brinu više za tuđe nego za interese svojih građana i države”.

“Da li to iz razloga da se ne bi zamjerili mentorima i nalogodavcima svoje Vlade, ili je u pitanju nešto drugo, ostaje nejasno”, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: