Radovanić: Na putu suštinskih društvenih reformi potrebna je pomoć međunarodnih partnera

Na sastanku sa Vernom Radovanić je istakao da je Crna Gora u toku ali i nakon izbornog procesa održanog krajem avgusta pokazala demokratsku zrelost i ocijenio da je to zaista veliki rezultat

4536 pregleda 2 komentar(a)
Radovanić i Vern, Foto: URA
Radovanić i Vern, Foto: URA

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA, Mileta Radovanić, sastao se danas u Podgorici sa Joakimom Vernom zamjenikom šefa misije švedske ambasade u Beogradu za Srbiju i Crnu Goru, saopšteno je iz ove partije.

Na sastanku sa Vernom Radovanić je istakao da je Crna Gora u toku ali i nakon izbornog procesa održanog krajem avgusta pokazala demokratsku zrelost i ocijenio da je to zaista veliki rezultat.

“Put sprovođenja neophodnih reformi biće izazovan a vjerujem da pomoć Kraljevine Švedske na tom putu neće izostati. Vjerujem i u unapređenje saradnje između Crne Gore i Kraljevine Švedske. Na putu suštinskih društvenih reformi potrebna je pomoć međunarodnih partnera kako bi ubrzali proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji ”, kazao je Radovanić Vernu.

On je ukazao i da je pred Crnom Gorom test kohabitacije vlasti, tj. prvi test demokratskih procesa u kojem će, po Radovanićevom uvjerenju, i Skupština Crne Gore igrati veoma važnu ulogu.

“Smjena vlasti koja se desila predstavlja istorijski događaj. Po prvi put ćemo imati kohabitaciju što će samo po sebi biti veliki izazov. Vjerujem u demokratsku zrelost koju je crnogorsko društvo već pokazalo. Samo uz poštovanje demokratskih principa i punu implementaciju demokratskih standarda možemo ići naprijed, ka razvijenoj, evropskoj i prosperitetnoj državi”, zaključio je generalni sekretar pokreta URA.

Vern je na sastanku Radovaniću istakao da podrška i pomoć Kraljevine Švedske na putu reformi, razvoja i EU integracija Crne Gore neće izostati.

Bonus video: