sastanak sa ambasadorom

Konatar sa Urbanom: Češka ostaje partner Crnoj Gori na putu ka EU

"Postojeći odnosi između Češke i Crne Gore dobra su osnova za osnaživanje saradnje te dvije države kroz zajedničko NATO i buduće članstvo u Evropskoj uniji", kazao je Konatar

6154 pregleda 3 komentar(a)
Konatar i Urban, Foto: URA
Konatar i Urban, Foto: URA

Nova parlamentarna većina je usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti, a značajno ohrabrenje predstavlja podrška koju je nova Vlada dobila sa relevantnih međunarodnih adresa, kazao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar.

Konatar se, kako je saopšteno iz URE, juče sastao sa češkim ambasadorom u Podgorici Karelom Urbanom.

Na sastanku je, kako navode, bilo razgovora o strateškim pravcima djelovanja nove Vlade Crne Gore, o budućoj ulozi Skupštine, kao i o tome kako će se nova parlamentarna većina ponašati u odnosu na izvršnu vlast.

"Svjesni smo izazova koji očekuju Crnu Goru u predstojećem periodu. Nova parlamentarna većina je usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti, a značajno ohrabrenje predstavlja podrška koju je nova Vlada dobila sa relevantnih međunarodnih adresa. Na putu evropskih integracija ta podrška će nam biti od velike pomoći”, kazao je Konatar Urbanu.

Potpredsjednik URE i šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo” napominje da iskazanu spremnost, volju i želju za rad i dalje napredovanje najbolje odslikava odluka pojedinih ministara da se sa različitih strana svijeta vrate u Crnu Goru, kako bi doprinijeli reformama koje predstoje crnogorskom društvu.

"Postojeći odnosi između Češke i Crne Gore dobra su osnova za osnaživanje saradnje te dvije države kroz zajedničko NATO i buduće članstvo u Evropskoj uniji (EU). Zaključeno je da Češka ostaje partner Crnoj Gori na putu pristupanja EU”, kazao je Konatar.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar URE Mileta Radovanić.