Abazović u Tuzima: Iskorijenićemo svaki vid diskriminacije

„Vlada je posvećena razvoju svih opština u Crnoj Gori i zbog toga današnja radna posjeta ima za cilj da pokaže da je svaki dio teritorije Crne Gore od jednakog značaja za novoformiranu Vladu", kazao je Abazović

19188 pregleda 962 reakcija 33 komentar(a)
Abazović, Spajić i Milatović u posjeti Opštini Tuzi, Foto: Tviter
Abazović, Spajić i Milatović u posjeti Opštini Tuzi, Foto: Tviter
Ažurirano: 14.12.2020. 15:55h

Opština Tuzi, sa svojim brojnim razvojnim potencijalima, ima ogroman značaj za Crnu Goru, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Abazović je, kako je saopšteno Vlade, boravio danas u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Tuzi, zajedno sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem i ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

„Vlada je posvećena razvoju svih opština u Crnoj Gori i zbog toga današnja radna posjeta ima za cilj da pokaže da je svaki dio teritorije Crne Gore od jednakog značaja za novoformiranu Vladu. Nadamo se da će Tuzi, uz još snažniju podršku Vlade, u što kraćem roku iskoristiti sve razvojne potencijale koje imaju, šta bi značajno poboljšalo kvalitet života svih građana/ki Tuzi“, kazao je Abazović tokom razgovora sa predsjednikom Opštine Tuzi, Nikom Đeljošajem.

Poručio je da će nova Vlada, "za razliku od prethodne, iskorijeniti svaki vid diskriminacije u odnosu prema Opštini Tuzi", naročito one koji se odnose na finansijski aspekt, kao i da će biti podrška svim razvojnim projektima.

Đeljošaj je, dodaje se u saopštenju, upoznao je predstavnike Vlade o svim problemima koje ta Opština ima, po pitanju finansiranja i realizacije drugih projekata, a predstavnici Vlade su, kako se navodi, iskazali spremnost da maksimalno pomognu pri njihovom rješavanju.

"Čast mi je i zadovoljstvo što sam, zajedno sa ministrima Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem, prvu zvaničnu posjetu Opštinama - započeo u Tuzima! Dogovoreni su važni projekti, koji će značajno poboljšati kvalitet života građana/ki najmlađe crnogorske opštine", napisao je Abazović ranije danas na Tviteru.

Bonus video: