MUP: Češka donirala Crnoj Gori medicinsku opremu vrijednosti 190. 000 eura

“Ova donacija, koja će biti uručena Kliničkom centru, predstavlja izraz solidarnosti prema Crnoj Gori, koja će nesumnjivo biti spremna da, s puno poštovanja uzvrati na isti način i u slučaju potrebe pruži podršku R. Češkoj”, kazao je Sekulović

6827 pregleda 75 reakcija 5 komentar(a)
Sekulović sa Urbanom, Foto: Gov.me
Sekulović sa Urbanom, Foto: Gov.me

U Podgoricu je sinoć dopremljena vrijedna medicinska oprema, koju je Republika Češka donirala Crnoj Gori posredstvom Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, saopšteno je iz MUP-a.

"Donacija vrijednosti oko 190 000 eura obuhvata zaštitna odijela, maske i drugu zaštitnu opremu", kazali su oni.

Kako su dodal, povodom primopredaje opreme, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović je iskazao zahvalnost Republici Češkoj, naglasivši da je oprema stigla u pravom trenutku za crnogorske građane.

Sekulović je, kako je saopšteno, kazao da donacija potvrđuje koliko je značajna dobra koordinacija u okviru Mehanizma EU za civilnu zaštitu, naročito u prevazilaženju izazova, poput borbe sa koronavirusom, te dodao da je zaštitna oprema dragocjena, ne samo kao pomoć zdravstvenom sistemu, već ima i šire značenje.

“Ova donacija, koja će biti uručena Kliničkom centru, predstavlja izraz solidarnosti prema Crnoj Gori, koja će nesumnjivo biti spremna da, s puno poštovanja uzvrati na isti način i u slučaju potrebe pruži podršku R. Češkoj”, kazao je Sekulović.

Ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Karel Urban je, kako je saopšteno, iskazao zadovoljstvo zbog dobre organizacije dopremanja pomoći Crnoj Gori.

“Pandemija koronavirusa nas je dovela do teške situacije, koja se može prevazići samo kroz međusobnu pomoć i solidarnost”, saopštio je ambasador.

Oni su iskazali uvjerenje da će se kvalitetna saradnja dvije zemlje nastaviti u narednom periodu, te da će se i nakon prevazilaženja kovid krize, nastaviti jačanje prijateljskih veza Crne Gore i Republike Češke.

Bonus video: