Veljović otišao kod Đukanovića, Vlada imenuje v.d. šefa policije

Abazović najavio da će na današnjoj sjednici, na predlog ministra unutrašnjih poslova, imenovati vršioca dužnosti direktora Uprave policije iz redova pomoćnika direktora

90236 pregleda 2159 reakcija 194 komentar(a)
Veljović, Foto: Boris Pejović
Veljović, Foto: Boris Pejović

Veselin Veljović više nije direktor Uprave policije.

On je o tome, prema saznanjima "Vijesti", danas obavijestio potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, obrazlažući odlazak prelaskom na novu dužnost savjetnika predsjednika države Mila Đukanovića.

Abazović je prethodne nedelje nakon sastanka sa Veljovićem obavijestio javnost da obavio sastanak sa Veljovićem, zahvalio mu se na saradnji i najavio da on više neće voditi Upravu policije (UP), kao i da će uslijediti imenovanje novog direktora.

Potpredsjednik Vlade je najavio da će na današnjoj sjednici, na predlog ministra unutrašnjih poslova (MUP), imenovati vršioca dužnosti direktora Uprave policije (UP) iz redova pomoćnika direktora, kako nalaže Zakon o unutrašnjim poslovima.

"Direktor Uprave policije (UP) Veselin Veljović me je, shodno dogovoru, danas i formalno obavjestio da napušta tu značajnu funkciju. Zahvaljujem i idemo dalje! Vlada će već danas imenovati novog v.d direktora Uprave Policije!", napisao je Abazović na Tviteru.

Bonus video: