Krivokapić: Najbolji odnosi sa Moskvom u duhu tradicije, želim da se crnogorsko vino ponovo izvozi na rusko tržište

Krivokapić je istakao i da je apsolutno opredjeljenje Vlade put ka evropskim integracijama i poštovanje obaveza iz članstva u NATO

7797 pregleda 12 komentar(a)
Maslenikov i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Maslenikov i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 17.12.2020. 15:32h

Crna Gora želi najbolje odnose sa svima, posebno sa Moskvom, što je u duhu crnogorske tradicije, saopštio je danas predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je kako je saopšteno iz Vlade, danas u Podgorici primio ambasadora Rusije, Vladislava Maslenikova.

"Sljedeće godine navršava se 310 godina od prvog formalnog kontakta Crne Gore i Rusije, a ujedno tu je i 15 godina naše nezavisnosti, koju je Rusija podržala, pa bi to bio jedan dobar način da zajednički organizujemo neki kulturni događaj povodom toga", kazao je Krivokapić.

U saopštenju se dodaje da je tokom Krivokapića i Maslenikova konstatovano je da bi pored kulture, trebalo unaprijediti saradnju i u oblasti obrazovanja, ekonomije i turizma.

"Mi smo spremni da u martu ili aprilu napravimo promociju naše turističke ponude ruskim građanima", naveo je Krivokapić.

Krivokapić kazao je i da želi da se crnogorsko vino ponovo izvozi na rusko tržište.

On je istakao i da je apsolutno opredjeljenje Vlade put ka evropskim integracijama i poštovanje obaveza iz članstva u NATO.

Krivokapić je naveo i da je Rusija proizvodnjom vakcine protiv COVID-19 pokazala snagu ruske nauke i istraživanja.

U saopštenju piše i da je Maslenikov, koji je uručio čestitku premijera Rusije Mihaila Mišustina povodom imenovanja Krivokapića za predsjednika Vlade Crne Gore, kazao je da Rusija želi da gradi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

Telegram čestitke ruskog premijera
Telegram čestitke ruskog premijerafoto: Privatna arhiva

Bonus video: