Saveljić pisala ASK-u: Reagujte na besprizorne napade rukovodstva Plantaža

"Na video materijalima, objavljenim na zvaničnom Youtube kanalu te državne kompanije, o trošku iste, direktno se prozivam, šikaniram i navodim kao krivac za cijelu situaciju u kojoj se nalaze Plantaže“, navela je Saveljić u dopisu ASK-u

8902 pregleda 13 komentar(a)
Saveljić, Foto: Građanski pokret URA
Saveljić, Foto: Građanski pokret URA

Bivša finansijska direktorica državne kompanije 13. jul - Plantaže i članica Glavnog odbora Građanskog pokreta URA Valerija Saveljić, koja, kako je saopšteno iz URE još od 2015. godine "obavještava javnost brojnim aferama vezanim za poslovanje menadžmenta, uputila je dopis Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) kojim je to tijelo obavijestila o revanšističkim radnjama koje Plantaže sprovode protiv nje, a o trošku te državne kompanije".

"Protiv mene je pokrenuta ,,hajka“ i osjećam revanšizam zbog informacija koje sam iznijela, a koje se tiču finansijskih malverzacija u Plantažama. Na video materijalima, objavljenim na zvaničnom Youtube kanalu te državne kompanije, o trošku iste, direktno se prozivam, šikaniram i navodim kao krivac za cijelu situaciju u kojoj se nalaze Plantaže“, navela je Saveljić u dopisu ASK-u.

Saveljić je, kako je saopšteno, prethodno dobila status zviždača, što je utvrđeno Mišljenjem koje je donijela Agencija za sprječavanje korupcije u junu 2020. godine.

"Tada je ASK dao preporuku da se Saveljić vrati na rad u Plantažama i rasporedi na radno mjesto koje odgovara njenoj stručnoj spremi, radnim sposobnostima i iskustvu. ASK je u Mišljenju obavezao preduzeće 13. jul – Plantaže da, u skladu sa članom 63 Zakona o sprječavanju korupcije, u roku od 60 dana od dana prijema Mišljenja, dostavi Agenciji obavještenje o preduzetim radnjama i mjerama za izvršenje preporuke", kaže se u saopštenju.

Saveljić u dopisu ASK-u navodi da preporuka do danas nije ispoštovana, zbog čega očekuje da iz tog tijela reaguju u skladu sa odredbama Zakona o sprječavanju korupcije.

Ona je u dopisu ASK-u kazala da su Plantaže "pokušale da je diskredituju i mnogim saopštenjima sa kojima su više puta izlazile u javnost".

"Na taj način, poručili su da ukoliko još neko izađe u javnost sa svim informacijama kao što sam ja, završiće na isti način. Kompletan materijal koji je upotrijebljen protiv mene je izrađen od novca firme. Očigledno je da je rukovodstvo Plantaža uradilo sve kako bi do što većeg broja građana dostavilo informacije koje nisu tačne, a koje utiču na moj položaj i integritet i nanose mi štetu“, piše u dopisu.

"Saveljić od Agencije još potražuje da reaguje u skladu sa odredbama Zakona o sprječavanju korupcije, kao i da joj omogući ostvarenje prava na zaštitu prava i da zaustavi dalje šikaniranje i nanošenje štete", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: