SNP: Ispitati zapošljavanje djece i srodnika funkcionera UP i MUP-a

"SNP ovakvu praksu smatra nedopustivim kršenjem svih važećih propisa u zapošljavanju u državnoj upravi"

3031 pregleda 7 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) zatražila je da ministar Sergej Sekulović ispita zakonitost zapošljavanja djece i srodnika funkcionera Uprave policije (UP) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i da ne dozvoli da se takvi slučajevi ubuduće dešavaju.

Iz SNP-a navode da su funkcioneri UP i MUP-a vodili računa o sudbini svojih najbližih.

"To govori podatak da su uhljebljenje u ovim organima našla djeca i srodnici Veselina Veljovića, Zorana Lazovića, Zorana Ulame, Dragana Blagojevića, kao i sutkinje Suzane Mugoše", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da ti primjeri najbolje svjedoče o načinu na koji je vršeno zapošljavanje u ovim važnim institucijama, da je najbolja preporuka za zaposlenje bila to da ste u srodstvu za nekim od visokih funkcionera tih organa.

"SNP ovakvu praksu smatra nedopustivim kršenjem svih važećih propisa u zapošljavanju u državnoj upravi, kao i poigravanjem sa principima meritokratije i vladavine prava čije se poštovanje od nas zahtijeva na putu ka Evropskoj uniji", kaže se u reagovanju.

SNP insistira da nova Vlada, odnosno ministar Sekulović što prije ispita zakonitost tih zapošljavanja i da ne dozvoli da se ovakvi slučajevi ubuduće dešavaju.

"Samo poštovanje zakona i postupanje u skladu sa pravilima meritokratije može Crnu Goru izvući iz ralja korupcije i nepotizma", kaže se u saopštenju Medijskog centra SNP-a.

Bonus video: