Medojević: Pohapsiti lopove iz MA i bivših vlada, Vlada da pokrene krivične postupke

"Dužnost nove Vlade nije samo da konstatuje gubitke i dugove, nego da pokrene krivične prijave protiv odgovornih lica u kompaniji, ako postoji osnov sumnje da je neko štetnim ugovorima sa elementima korupcije oštetio kompaniju, pa samim tim i budžet države i opljačkao poreske obveznike"

18349 pregleda 76 reakcija 68 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nbojša Medojević saopštio je danas da treba "pohapsiti lopove iz Montenegro erlajnsa (MA) i bivših Vlada i opljačkane pare vratiti državi".

On je dodao da će gašenje MA državu i poreske obveznike koštati stotine miliona eura.

"Dužnost nove Vlade nije samo da konstatuje gubitke i dugove, nego da pokrene krivične prijave protiv odgovornih lica u kompaniji, ako postoji osnov sumnje da je neko štetnim ugovorima sa elementima korupcije oštetio kompaniju, pa samim tim i budžet države i opljačkao poreske obveznike. Stav nove Vlade "ko ie jamio jamio" i "nema revanšizma" je pogrešan i veoma opasan", istakao je Medojević u saopštenju.

On je dodao da neko mora biti i krivično odgovoran za pljačku kompanije i države.

"Upravljačke strukture u MA je postavljala i kontrolisala Vlada. Krivičnu odgovornost moraju snositi i svi predsjednici Vlada i ministri saobraćaja koji su u ime poreskih obveznika trošili narodne pare za javašluke i korupciju i lično bogaćenje upravljačkih struktura.

"MA je opljačkan i to su radili konkretni ljudi , konkretnim odlukama. Oni moraju krivično odgovarati, i pare koje su opljačkali moraju vratiti državi i narodu. Vlada apostola neka pokrene krivične postupke protiv bivših premijera, resornih ministara i upravljačkih struktura MA zbog pljačke kompanije i države. Jeftini populizam i kukumavčenje o stanju u državi i javnom sektoru je neprihvatljivo", poručio je Medojević.

Bonus video: