Simonović: Da nije bilo Krivokapića i crkve, DF ne bi uzeo više od 15 odsto glasova

"Znaju da na nekim sljedećim izborima, ako ovu Vladu sruše, neće proći ni 10", kazao je urednik portala Nova.rs

58974 pregleda 1698 reakcija 199 komentar(a)
Simonović, Foto: Screenshot/Youtube
Simonović, Foto: Screenshot/Youtube

Demokratski front, na čelu sa Andrijom Mandićem, Milanom Kneževićem i Nebojšom Medojevićem, na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta ne bi imao više od 15 odsto podrške, da na čelu liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" nije bio aktuelni premijer Zdravko Krivokapić i da nisu imali podršku crkve, ocijenio je glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović.

Trojica lidera DF-a su, kako je kazao, očekivali da budu dio vlasti i "da se udome" negdje, smatrajući da su "prvoborci protiv Đukanovićevog režima".

"Krivokapić i ova ekipa im nije dala, a ja bih volio da podsjetim da njima ni Amfilohije nije dao da budu u litijama u prvim redovima, samo su mogli da idu pozadi. Toliko je računao na njih i na pomoć od njih", kazao je Simonović.

"Da su se oni išta pitali, da nisu imali nosioca liste Krivokapića i da ih nije podržala crkva, Mandić, Medojević i Knežević ne bi prešli 15 odsto. I oni sada znaju da na nekim sljedećim izborima, ako ovu Vladu sruše, neće proći ni 10", dodao je, kazavši kako vjeruje da Krivokapić liderima DF-a neće "neće dati dio kolača, osim ako bude prisiljen, da ne padne Vlada". "Ali mislim da oni nemaju kuraži i izbora da sruše Vladu i ona će trajati još neko vrijeme, ali to je vrlo tijesna većina".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je kazao Simonović, ne može da kontroliše Krivokapića i njegov kabinet, ali može da sruši Vladu u parlamentu.

"Ali mislim da taj Mandić, jedino ako ga Vučić ne udomi u SNS, u Crnoj Gori nema šta poslije toga da traži. On će biti od svojih, prosrpskih glasača označen kao izdajnik koji je srušio Vladu koja je srušila Đukanovića. Oni su obični bukači, cijeli svoj politički mandat se busaju u grudi, viču - 'ja sam Srbin' i to im je cijeli program, na osnovu kojeg nisu nikad mogli da pobijede Đukanovića. Da se nisu pojavili neki novi ljudi, on bi vladao još 30 godina", rekao je Simonović u novogodišnjem izdanju podkasta Dobar, loš zao na portalu Nova.rs.

Autor podkasta, pisac Marko Vidojković, iskoristio je pežorativni termin - "milogorci", govoreći o građanima koji su protestovali protiv usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Bonus video: