SD: Nastavak pravno-političke blamaže antidržavne koalicije

Iz SD-a su kazali da predstavnici parlamentarne većine radničkoj klasi, bankarskom sistemu i provrednicima "koje zloupotrebljavaju u ovoj priču, duguju veliko izvinjenje" jer nijesu prihvatili konstruktivan predlog opozicije da svi zajedno izglasaju dnevni red Skupštine koji je 23. decembra predložio predsjednik Skupštine

6308 pregleda 49 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Reakcije parlamentarne većine na odluku predsjednika Mila Đukanovića da shodno Ustavu vrati na ponovno odlučivanje zakone koje je Skupština donijela na sjednici 29. decembra, predstavljaju nastavak pravno-političke blamaže antidržavne koalicije, saopšteno je iz Socijaldemokrata (SD) Crne Gore.

Iz te stranke su kazali da je nakon odluke Đukanovića krenulo "koordinisano moralisanje onih koji su su crnogorskoj i evropskoj javnosti priredili nezabilježenu pravnu blamažu na navedenoj sjednici".

Iz SD u rekli da je jedan lider parlamentarne većine rekao da je "Đukanović postupajući u skladu sa Ustavom prekršio Ustav, što još jednom dokazuje da je “izgubljen u vremenu i prostoru”.

Kako navode iz SD-a drugi lider parlamentarne većine je saopštio da je postupanje Đukanovića u skladu sa Ustavom, treći pokušaj opstrukcije opozicije.

"I treći kako ga nazva njegov koalicioni partner, poslanica Bošnjak, “tetralan i kočoperan lik” dodjeljuje žute kartone jer je očigledno od Bratićke preuzeo resor sporta. Samo je zaboravio da je dobio direktni crveni karton od većine birača URE koji su grubo prevareni i izigrani postizbornim djelovanjem URE kao trojanskog konja velikosrpskog projekta", navode iz SD-a.

Iz te stranke su kazali da predstavnici parlamentarne većine radničkoj klasi, bankarskom sistemu i provrednicima koje zloupotrebljavaju u ovoj priču, duguju veliko izvinjenje jer nijesu prihvatili konstruktivan predlog opozicije da svi zajedno izglasaju dnevni red Skupštine koji je 23.decembra predložio predsjednik Skupštine.

"I da donesemo upravo Zakon o izmjeni Zakona o radu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, Zakon o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga", naveli su iz SD-a.

Oni su rekli da su umjesto toga predstavnici parlamentarne većine pravnu, demokratsku i politčku blamažu priredili crnogorskoj javnosti, samo zbog sebične i kompleksima izazvane potrebe da na silu, kršeći pravni sistem donesu anticrnogorski, antigrađanski i antievropski Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Kojim zabijaju ne prst nego ruku u oko većinske Crne Gore i to one koja baštini temeljne odrednice suverene Crne Gore a to su vrijednosti građanske, sekularne i antifašističke nezavisne Crne Gore", poručili su iz SD-a.

Bonus video: