Mandić: Đukanović zbog autokratske isključivosti, žrtvovao svoju partiju koja je pala na 25 odsto povjerenja

"On je bio inicijator i tvorac onakvog Zakona o slobodi vjeroispovijesti"

32689 pregleda 67 reakcija 65 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić kazao je da je odluka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra bila očekivana.

"On je bio inicijator i tvorac onakvog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Zbog te svoje autokratske isključivosti, žrtvovao je svoju partiju koja je pala na 25 odsto povjerenja građana", napisao je Mandić na Tviteru.

Povezani članci

02. Januar 2021.

Đukanović vratio zakone na ponovno odlučivanje

Mandić je naveo i da je "očigledno" da je Đukanović "bio organizator svih nezakonitosti oko kvoruma i DIK-a.

"Da bi izazvao lažnu krizu "ustavnosti" zakona i sebi dao argument za ono što je od početka planirao da uradi. Ovo je samo prolazni obred herojstva za njegove komite koje će na kraju razočarati, kao i sve svoje koje je hapsio, trošio i žrtvovao radi svojeg sebičnog interesa", napisao je Mandić.

Lider Nove je naveo da će Đukanovič "taj zakon na kraju potpisati jer njemu je važnija njegova funkcija nego zakon".

"A siguran sam da neće rizikovati ništa svoje. Možda ja griješim, možda on nakon novog izglasavanja zakona u Skupštini ponovo ne stavi potpis na njih. Ali to ne bi bio on. Takvu vrstu doslednosti od Mila Đukanovića je teško očekivati. Tako da će ovo sve na kraju biti samo jedna mala predstava za komitski štab i ekstremizovane članove partije", naveo je Mandić na Tviteru.

Bonus video: