bečić u radnoj posjeti pljevljima

Graditi građansko društvo bez obzira na političke razlike

Predsjednik Skupštine razgovarao sa predsjednikom SO Pljevlja i šefovima odborničkih klubova

2953 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Građanski karakter crnogorskog društva, koje će biti zasnovano na međuvjerskom i međunacionalnom skladu, neophodno je graditi bez obzira na političke razlike.

To je zaključeno tokom prve radne posjete predsjednika Skupštine Alekse Bečića Pljevljima, gdje se sastao se predsjednikom Skupštine opštine Pljevlja, Draganom Sokićem i šefovima odborničkih klubova.

Bečić je, kako je saopšteno iz parlamenta, šefove klubova odbornika upoznao sa preduzetim aktivnostima Skupštine u cilju jačanja kontrolne i nadzorne uloge parlamenta, kao i realizovanim projektima na planu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti najvišeg predstavničkog i zakonodavnog doma građana. Posebno se osvrnuo na unaprjeđenje normativnog okvira, u dijelu nedavno usvojenih izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Skupština Crne Gore

Bečić je kazao kako je neophodno zajedničko djelovanje svih političkih subjekata, kako bi postigli konsenzus oko najvažnijih pitanja i interesa građana Crne Gore.

Predsjednik SO Pljevlja Dragan Sokić je, kako navode iz Skupštine, upoznao Bečića sa radom lokalnog parlamenta u Pljevljima, kao i budućim planiranim aktivnostima. Šefovi klubova odbornika su iznijeli svoje viđenje trenutne političke situacije u Pljevljima, kao i izazove sa kojima se suočavaju stanovnici te opštine.