Radovanić: Đukanović je političar prošlosti, više bi pomogao Crnoj Gori kada bi platio porez

Kako je istakao Radovanić, Đukanović pokazuje da ne želi funkcionalnu kohabitaciju

15616 pregleda 36 reakcija 29 komentar(a)
Radovanić, Foto: GP URA
Radovanić, Foto: GP URA

Odbijanjem da potpiše opoziv sedam ambasadora, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nastavlja sa produbljivanjem podjela i opstruiranjem Vlade Crne Gore u sprovođenju Ustavom određenih i naznačenih prava i nadležnosti koja se tiču vanjske politike zemlje, saopštio je danas generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

Kako je istakao, Đukanović time pokazuje da ne želi funkcionalnu kohabitaciju.

"To govore njegova djela, prvo vraćanje zakona koje je izglasala Skupština Crne Gore na ponovno glasanje, a potom odbijanje da potpiše opoziv ambasadora. Očigledno je da mu predstavlja problem suočavanje sa realnošću. Đukanović je političar prošlosti", istakao je Radovanić.

Prema riječima Radovanića, Đukanović bi više pomogao Crnoj Gori kada bi platio porez koji duguje državi.

"To je način da pokaže privrežnost državi koju je doveo na rub siromaštva, umjesto što je pokušajima blokade sistema brani od jasno izražene većinske volje građana za promjenama", zaključio je Radovanić.

Đukanović je juče saopštio da se nisu stekli uslovi za donošenje ukaza o opozivu ambasadora koje je predložio ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Radulović je odlučio da opozove ambasadora Crne Gore u Kini Darka Pajovića, ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića te ambasadorku u Njemačkoj Veru Kuliš.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je ranije danas kazao da dok priča o navodnom poštovanju Ustava i zakona, Đukanović duguje 12,4 miliona eura poreza državi.

Đukanović je u reagovanju naveo da je ta objava Abazovića najobičnija laž i prevara.

Bonus video: