pravo glasa će imati svi registrovani članovi

DPS će ubuduće predsjednika birati na partijskom referendumu

Izmjene Statuta, koje bi trebalo da budu usvojene na vanrednom kongresu 23. januara, uvode i neposredan način biranja svih predsjednika opštinskih odbora

56178 pregleda 974 reakcija 146 komentar(a)
Zamjenik predsjednika i predsjednik DPS-a Duško Marković i Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Zamjenik predsjednika i predsjednik DPS-a Duško Marković i Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske partije socijalista ubuduće će se birati na partijskom referendumu, potvrđeno je "Vijestima" iz DPS.

Izmjene Statuta koje bi trebalo da budu usvojene na vanrednom kongresu 23. januara uvode i neposredan način biranja svih predsjednika opštinskih odbora.

Pravo glasa će imati svaki registrovani član DPS-a, a nakon najviše dvije godine od implementacije izmjena, DPS će izabrati svog predsjednika na partijskom referendumu.

Po Statutu koji je usvojen na prošlom kongresu DPS održanom 30. 11. 2019. godine, opštinski odbor bira predsjednika, uz prethodnu saglasnost Predsjedništva partije. Na kongresu krajem januara se rukovodstvo bira kao i do sada.

Ukida se i funkcija političkog direktora, a uvodi funkcija generalnog sekretara partije.

Kao što je ranije najavljeno, vjerovatno je i ukidanje funkcije zamjenika predsjednika i povratak rješenju da partija ima tri potpredsjednika.

DPS bi početkom naredne sedmice trebalo da utvrdi kandidate za Glavni odbor, a onda i za predsjednika i potpredsjednike.

Preporučujemo za Vas