Komšić: Vlada CG da se ogradi od čina Krivokapića, izvinjenje da upute i njegovi koalicioni partneri

"Nepoštovanje odluka Ustavnog suda BiH predstavlja krajnji izraz nepoštovanja države BiH"

25740 pregleda 134 reakcija 138 komentar(a)
Komšić, Foto: BETAPHOTO
Komšić, Foto: BETAPHOTO

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić ocijenio je kao izraz dubokog nepoštovanja države Bosne i Hercegovine (BiH) i odluka Ustavnog suda BiH, čestitku koju je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio povodom obilježavanja neustavnog dana entiteta Rebublika Srpska, prenosi Portal Vijesti.ba.

"Nepoštovanje odluka Ustavnog suda BiH predstavlja krajnji izraz nepoštovanja države BiH. Očekujem od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je direktno usmjeren protiv suvereniteta države BiH. Izvinjenje građanima BiH takođe dužni su da upute koalicioni partneri premijera Krivokapića zbog veličanja datuma koji u kolektivnoj svijesti građana BiH nije ništa drugo nego datum koji simbolizuje početak velikosrpske agresije nad BiH i početak provođenja genocidnog projekta te politike", kazao je Komšić, prenosi Vijesti.ba.

Više medija je objavilo da je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kazala da je Krivokapić čestitao Dan Republike Srpske, pozivajući se na Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS).

Ta informacija dostupna je samo na internet pretraživaču, ali ne i klikom na link koji vodi na portal RTRS, što se obično dešava kada je informacija povučena.

Na sajtu RTRS je, u sklopu drugog članka, kratko navedeno kako je Cvijanović rekla "da je zahvalna i premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću, uz želju da dvije zemlje blisko sarađuju u svim oblastima."

Cvijanović je saopštila na jučerašnjoj pres konferenciji da joj je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u telefonskom razgovoru čestitao "sve naše praznike".

Bonus video: