SD: Krivokapić i Abazović nastavljaju da brukaju Crnu Goru

"Razumijemo da Krivokapić i Abazović moraju da zasluže povjerenje četničkog vojvode Andrije Mandića zahvaljujući čijim glsovima su i
izabrani, ali nezavisno od toga ne prestajemo da se pitamo do kad će
predstavnici rijaliti Vlade da nastave da brukaju Crnu Goru i njene
građane u domaćim i međunarodnim okvirima"

5684 pregleda 97 reakcija 99 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate
SD, Foto: Socijaldemokrate

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nastavljaju da brukaju Crnu Goru, saopštile su danas Socijaldemokrate (SD). "Rijaliti šou u kojem je nova Vlada Crne Gore ponovo u glavnoj ulozi dobio je juče svoj nastavak. Premijer je, kako rekoše iz njegovog kabineta, u privatnom neobaveznom razgovoru onako usputno i opet tajno, u maniru odanog poštovaoca lika i djela osuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao neustavni praznik. Razumijemo da Krivokapić i Abazović moraju da zasluže povjerenje četničkog vojvode Andrije Mandića zahvaljujući čijim glsovima su i izabrani, ali nezavisno od toga ne prestajemo da se pitamo do kad će predstavnici rijaliti Vlade da nastave da brukaju Crnu Goru i njene građane u domaćim i međunarodnim okvirima. To sto sebe brukaju, najmanje nam je važno", ističe se u saopštenju SD.

Iz te parrtije su dodali da je Abazović, u želji da gasi neviđeni diplomatski požar koji je izazvao Krivokapić ustvrdio da se zvanična politika Vlade vodi preko zvaničnih kanala komunikacije.

"Što samo po sebi ne bi bilo čudno da to nije saopštio nezvanično, preko svog tviter profila, i to u nediplomatskoj prepisci sa lažnim tviter nalogom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Jedino gore od diplomatskog skandala koji su juče izazvali je Krivokapićevo i Abazovićevo pravdanje", kazali su iz SD.

Oni su kazali da Krivokapiću sugerišu da, od momenta otkako je izabran na funkciju premijera, ne može privatno činiti jedno, a kao predsjednik Vlade drugo.

"To se zove odgovornost prema državi i funkciji koju obavljate. Prošlo je vrijeme, gospodine Krivokapiću, kad ste privatno mogli da dočekujete četničke velikane i osuđene teroriste. Danas ste, nazalost građanske i sekularne Crne Gore, Vi njen premijer. Krajnje je vrijeme da u skladu sa tim počnete i da se ponašate. Vjerujemo da je nakon svega mjesec dana rada nove Vlade svima, a posebno međunarodnoj zajednici jasno da i oni i mi imamo posla sa nezobiljnom klerikalnom kameleonskom družinom, koja ugrožava temeljne vrijednosti savremene evropske Crne Gore, okrenute ka civilizovanim evropskim i evroatlantskim zapadnim vrijednostima, čemu su najveća prijetnja upravo Krivokapić, Mandić, Milačić, Abazović i ostali, koji neposredno učestvuju u Vladi, ili je u Parlamentu podržavaju", zaključuje se u saopštenju SD.

Bonus video: