Koaliciji "Mir je naša nacija" direktori EPCG, CEDIS, Luke Bar, DF-u direktori Plantaža, Željezničkog prevoza...

Socijalistička narodna partija bi trebalo da dobije direktorska mjesta u Fondu za zdravstvo i Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija...

100594 pregleda 1131 reakcija 291 komentar(a)
Foto: Anto Baković
Foto: Anto Baković

Partije koje čine novu parlamentarnu većinu su dogovorile načelnu podjelu većine mjesta "po dubini" i predloge će uputiti Vladi Crne Gore, saznaju "Vijesti".

Koaliciji "Mir je naša nacija" bi trebalo da pripadne pozicija izvršnog direktora Elektroprivrede (EPCG), Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Pošte, Luke Bar, Skijališta Crne Gore, Uprave za saobraćaj i Uprave javnih radova, Zavoda za zapošljavanje, Regionalnog vodovoda, Instituta "Simo Milošević", Arhiva, Civilnog vazduhoplovstva, Radio-difuznog centra i Zavoda za dječiju i socijalnu zaštitu. Toj koaliciji takođe treba da pripadnu funkcije predsjednika odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja, Željezničkog prevoza, Budvanske rivijere, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), Monteputa, Montenegrobonusa i Instituta za crnu metalurgiju.

Demokratskom frontu bi trebalo da pripadnu pozicije izvršnog direktora Budvanske rivijere, Plantaža, Uprave za imovinu, Željezničkog prevoza, Uprave za šumu, Nacionalnih parkova, Uprava carina, Budvanska rivijera, kao i mjesta predsjednika odbora direktora EPCG i CEDIS.

Pokretu za promjene bio trebalo da pripadnu čelne pozicije u Agenciji za investicije, Agenciji za zaštitu životne sredine, Upravi za nekretnine, kao i u nekim energetskim kompanijama.

Socijalistička narodna partija bi trebalo da dobije direktorska mjesta u Fondu za zdravstvo, Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, Službenom listu i Upravi za igre na sreću.

Vlada je sinoć odlučila da se Poreska uprava i Uprava igara na sreću spajaju u Upravu prihoda, a uprave za nekretnine i imovinu u Upravu za katastar i državnu imovinu.

Za mjesta koja se biraju po konkursu, Vlada će birati između kandidata partije i ostalih koji budu konkurisali.

Bonus video: