Demokrate: Novi dokaz da je DIK partijski instrumentalizovan

Demokrate smatraju da je djelovanje DIK-a posljedica instrumentalizovanosti te institucije u partijske svrhe, koja ju je i dovela do krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja

8000 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora

Na sjednici Skupštine Glavnog grada 29. decembra Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada, omogućio je učešće dva odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) online, zatim i učešće iz susjednih sala, da bi, potom, u takvoj situaciji, pročitao izvještaj izborne komisije Glavnog grada i konstatovao i ostavku i popunu upražnjenih odborničkih mjesta, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Kao što se može pretpostaviti, izborna komisija Glavnog grada nije pravila pitanje u vezi sa tim da li su odbornici u Skupštini Glavnog grada prisutni i u kojoj mjeri, da li su prisutni fizički i stoprocentno ili su prisutni samo djelimično i putem tehnologije raspravljaju i odlučuju. Da ne govorimo o tome da se nisu bavili ni filozofskim pitanjima poput onog da li se može glasati, a ne biti prisutan i da li se može odlučivati, a ne biti kvorum za odlučivanje i slično", poručili su iz Demokrata.

Iz Demokrata su kazali da je ovo još jedan dokaz koji govori u prilog tezi da je DIK odbijanjem da dostavi izvještaj o popuni upražnjenog poslaničkog mjesta primijenila aršine kakvi nikada nisu primijenjeni ni u jednoj sličnoj situaciji.

Oni smatraju da je takvo djelovanje DIK-a posljedica instrumentalizovanosti te institucije u partijske svrhe, koja ju je i dovela do krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

"Očigledno je osporavanje bilo rezervisano isključivo za novu većinu i sjednicu sa kraja decembra 2020. godine, na kojoj je, da usput podsjetimo, reguralno utvrđen kvorum, koji je postojao, i u skladu sa Poslovnikom kojim je omogućeno učešće u radu poslanika na daljinu putem odgovarajuće informacione tehnologije", kazali su iz Demokrata.

Bonus video: