Joković: Neprihvatljivo da bilo ko sa strane određuje kadrove

On smatra da je njegova partija podnijela veliku žrtvu, za razliku od pojedinih, kaka kaže, kojima je “s neba” pala trenutna pozicija ili položaj

8036 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković rekao je da će za najodgovornije državne funkcije isticati njihova najbolja i najjača kadrovska rješenja, a upozorio je na činjenicu da je krajnje neprihvatljivo da bilo ko sa strane određuje kadrove "koji će predstavljati brend, kakav nosi sa sobom časno ime Socijalističke narodne partije".

"Još jednom pozivamo na striktno poštovanje konačnog dogovora, uz krajnje dobronamjernu, ali i upozoravajuću poruku da nikako ne mogu oni koji su voljom naše partije došli na tu poziciju, krojiti našu političku sudbinu. Moguće da su neki navikli da iz “političke samoposluge” uzimaju šta hoće i koliko hoće, ali ih uvjeravamo da u SNP-u partnera za takvu igru neće imati", kazao je on.

On smatra da je njegova partija podnijela veliku žrtvu, za razliku od pojedinih, kaka kaže, kojima je “s neba” pala trenutna pozicija ili položaj.

"Zbog svega navedenog, nećemo dozvoliti da bilo koji istaknuti kadar i profesionalac bude diskvalifikovan, isključivo zato što pripada našoj partiji! U borbi za uređenu državu i neku novu Crnu Goru, u našoj partiji imaćete pouzdanog partnera samo na dogovorenim osnovama i principima", rekao je on.

On je dodao da su sve njihove kapacitete i resurse, cijelim svojim profesionalnim i ljudskim bićem dali evropskom putu Crne Gore, i da su sve vrijeme držali do časnih principa, kao i poštovanja riječi i dogovora.

Bonus video: