DPS: Poništena Carevićeva nezakonita razrješenja

Iz budvanskog DPS-a kazali i da je nezakonita i odluka Carevića kojom je postavio glavnog gradskog arhitektu Vladana Stevovića, te da i njega mora razriješiti u roku od sedam dana

14178 pregleda 46 reakcija 25 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Vladina komisija za žalbe usvojila je sve prigovore i donijela rješenja kojima se poništavaju sva nezakonita razrješenja bivših funkcionera budvanske lokalne samouprave, saopšteno je iz odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u toj opštini.

Odluke o razrješenju donio je predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević.

"Uporno smo pozivali Carevića da poštuje zakone i da radi u skladu sa njima, ali ono na šta smo nailazili bilo je bahaćenje osionog političara opijenog izbornim rezultatom. Svaki politički marketing se plaća, posebno loš marketing", saopšteno je iz DPS-a.

Jasno je, kako su kazali, da će zbog ovakvog epiloga Opština Budva platiti Carevićev "populističko-revanšistički marketing".

"To njega svakako neće pogoditi. Bitno je da kamioni Carinvesta i dalje rade punim kapacitetom, samo što sada Carević ne mora više da moli i pita 'ima li što za mene šefe?'. To je očigledno i bio Carevićev cilj bavljenja politikom: da sam sebi kroji, onako po svojoj mjeri, 'domaćinski'," dodaju iz budvanskog DPS-a.

Ističu i da je nezakonita i odluka Carevića kojom je postavio glavnog gradskog arhitektu Vladana Stevovića, te da i njega mora razriješiti u roku od sedam dana.

"Naravno da ne očekujemo da ovoga puta Carević postupi po Zakonu. Njegova bahatost nema granica. Posebno sada kada su njegove političke ambicije mnogo veće. Zato će Carevićeva osionost biti samo veća i bez ikakve kontrole. Da li će sada ili možda u nekom budućem vremenu, nadležne državne institucije uvidjeti nešto nezakonito u postupanjima Carevića, ostaje da vidimo", zaključuje se u saopštenju budvanskog odbora DPS-a.