"mnogi kadrovi važili za profesionalce"

SD: Nova vlast sprovodi čistke bez obrazloženja, osveta, nesigurnost i strah odlike nove Vlade

Prema njihovim riječima, kao ilustrativan primjer nameće se saznanje da je Vlada razriješila dužnosti generalnu inspektorku Agencije za nacionalnu bezbjednost “jer, kako stoji u zvaničnom dokumentu Vlade, „nema provjerenja u njen profesionalni kredibilitet“

7803 pregleda 50 reakcija 53 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate
SD, Foto: Socijaldemokrate

Nova vlast sprovodi čistke kadrova bez ikakvog obrazloženja, smatraju u Socijaldemokratama (SD), navodeći da su mnogi od njih važili za profesionalce.

Iz te partije su kazali da su osveta, nesigurnost i strah odlike nove Vlade.

“„Čistke“ kadrova od kojih su mnogi važili za profesionalce nova vlast ovih dana sprovodi bez ikakvog obrazloženja”, naveli su iz SD-a.

Prema njihovim riječima, kao ilustrativan primjer nameće se saznanje da je Vlada razriješila dužnosti generalnu inspektorku Agencije za nacionalnu bezbjednost “jer, kako stoji u zvaničnom dokumentu Vlade, „nema provjerenja u njen profesionalni kredibilitet“."

“Šta to tačno znači i kako je „nešto joj baš ne vjerujemo“ legitiman i zvaničan razlog za ostavljanje nekoga bez posla, niko ne zna. Da ne govorimo o tome i da se ministarka (Vesna) Bratić nije udostojila da zaposlenima u nekadašnjem Ministarstvu kulture kaže da su ostali bez posla, nego su saznali slučajno”, naveli su iz SD-a.

Kako su kazali, isti neprofesionalizam i revanšizam pokuljao je kada je “mladi ministar vanjskih poslova (Đorđe) Radulović inicirao opoziv dijela ambasadora sa obrazloženjem da su „nanijeli štetu Crnoj Gori, da oni znaju šta su radili“, te da će biti opozvane samo nekarijerne diplomate.”

“I kad ostavimo po strani neistinu koju je Radulović izrekao da će ambasadori čiji je opoziv iniciran biti nekarijerne diplomate, ostaje još gori dio: obrazloženje da su radili protiv interesa države”, naveli su iz SD-a.

Prema njihovim riječima, koliko su ambasadori radili „protiv interesa države“, “najbolje govori i to da je Radulović takvim nedostojnim opanjkavanjem isprovocirao čak i predsjednika Odbora za evropska pitanja njemačkog Bundestaga, koji je naglasio apsurdnost takvih nepristojnih i paušalnih navoda u slučaju gospođe Kuliš.”

“Profesionalno, nema šta. Kao svađa za kafanskim stolom tik prije odmjeravanja snaga ispred kafane. Nova vlast tako sasvim neskriveno koristi princip „ne sviđa mi se, odrubite mu glavu“ prema svakome ko im nije po ukusu, što se se i u totalitarnim režimima radilo sa više mjere”, kazali su iz SD-a.

Oni su naveli da je jedno u zakonskoj proceduri i uz iole racionalno obrazloženje zamijeniti ljude “za koje znate da su pravili propuste i koje vrste, a sasvim drugo „sjeći glave“ svakome ko vam je prijetnja, i to sa toliko bahatosti da čak ne osjećate potrebu da pred javnošću tako nešto obrazložite.”

“No, bezobzirnost i revanšizam ne mogu biti osnova trajne promjene na bolje, niti nepoštovanje drugih može biti osnov za sticanje ugleda i poštovanja. Tako ni nova Vlast, čija je baza osveta, nesigurnost i strah od sopstvene sjenke, neće nikad imati kapaciteta da ovu državu vodi tamo gdje je obećala: među snažne, stabilne i razvijene države”, zaključili su iz SD-a.

Preporučujemo za Vas