SNP Kolašin: Vlada da preispita saglasnost za zapošljavanje u opštini Kolašin

Iz kolašinske SNP, kako su kazali, daju punu podršku Vladi Crne Gore „na odlučnosti da stane na kraj svim zloupotrebama koje se javljaju u državnoj upravi“

2088 pregleda 32 reakcija 7 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) Kolašin čvrsto će stati u odbranu svih radnika koji su protivzakonito otpuštani iz lokalne samouprave, ali će na isti način inicirati da se ispitaju nezakonita zapošljavanje partijskih uhljeba, poručili su iz te stranke.

Kako tvrde, „podizanje optužnice protiv predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića od strane specijalnog tužioca, znak je da je klupko počelo da se odmotava“.

Iz kolašinske SNP kažu „da se tek očekuje otkrivanje velikih zloupotreba, te procesuiranje odgovornih lica u konkretnoj i sličnim malverzacijama“.

„Neodgovornost, neprofesionalnost u radu kao i čitav niz nezakonito preduzimanih radnji od strane rukovodilaca lokalne vlasti, pri zapošljavanju neadekvatnog i nedovoljno obrazovanog kadra u Kolašinu, prouzrokovale su loše stanje u opštini koje se odražava na život svih građana. Shodno tome, neophodno je da se datoj praksi stane na put i da se ponovo u lokalnoj samoupravi počne cijeniti znanje i obrazovanje, odnosno da opet dokumentacija koju kandidat predaje pri zapošljavanju bude diploma, a ne partijska knjižica“, piše u saopštenju SNP.

Iz te stranke pozivaju Vladu Crne Gore, „da preispita saglasnost njenih prethodnika datih na odluke o zapošljavanju u Opštini Kolašin“. Treba, kako objašnjavaju, uzeti u obzir „da je takva saglasnost data i u slučaju zapošljavanja načelnika Komunalne policije u prethodnom mandatu, a koje je predmet optužnice podnijete specijalnom državnom tužilaštvu“.

„Mora se stati na kraj višegodišnjoj lošoj praksi u lokalnoj samoupravi, gdje su radnici od struke otpuštani da bi se oslobodila radna mjesta za one nestručne, partijske uhljebe koje je aktuelna kolašinska vlast, okupljena oko DPS-a, kršeći niz zakona zapošljavala. Sve u cilju da oko sebe okupi što veći broj političkih istomišljenika i poslušnika.Da bi se uopšte moglo govoriti o razvoju potrebno je prvo imati dobru bazu, a tu bazu čine stručni i obrazovani ljudi“, tvrde u kolašininskoj SNP.

Ta stranka, kako piše u saopštenju, „zalaže se za zapošljavanje mladih i sposobnih, kao i iskusnih i poštenih kadrova na zakonit način, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost“.

Pozivaju i nadležne institucije „da ispitaju sve tendere koje su raspisali opština Kolašin i lokalna javna preduzeća“.

Iz kolašinske SNP, kako su kazali, daju punu podršku Vladi Crne Gore „na odlučnosti da stane na kraj svim zloupotrebama koje se javljaju u državnoj upravi“.

Bonus video: