DPS Budva: Interesuje nas zakon a ne lični sud Carevića

Kako ističu “Lični sud Marka Bata Carevića da je nešto bilo neustavno ili nezakonito jednostavno je neozbiljan i nikome važan, pa ni njegovim koalicionim patnerima"

2653 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Budvanski odbor DPS reagovao je na najavu gradonačelnika Marka Carevića da će ponovo poništiti rješenja o imenovanju opštinskih funkcionera, navodeći da su to očekivali od njega koji je poznat po bezakonju.

Komisija za žalbe Vlade Crne Gore ponoštila je Carevićeva rješenja o razrješenju funkcionera bivše DPS vladti i vratila na ponovno odlučivanje. Carević je najavio da će u ponovnoj proceduri do ijeti ponovo rješenja o razrješenju.

“Nijesmo ni očekivali da će Carević postupiti po nalogu državnih organa, jer je nadaleko poznat po bezakonju i jednoumlju koje sprovodi. No, to se ne bi moglo reći u slučajevima kad državni organi odluče u korist Carevića po prijavama za zloupotrebu službenog položaja, na čemu ćemo i ubuduće istrajno insistirati uz dostavljanje svih dokaza.Koliko Carević drži do zakona, na to gotovo svakodnevno ukazuje i sve veći broj građanskih aktivista, političkih partija i NVO-a. Tragikomično je čitati njegova saopštenja u kojima piše o “bespoštednoj” borbi sa koalicionim partnerima za fotelje, koje su im svima itekako bitne. Lako je zaključiti da je, ipak, Careviću mnogo milija i profitabilnija opštinska od crkvene fotelje. Umjesto manipulacija, saopštite građanima Budve protiv koje odluke ili radnje ste podnijeli tužbu bilo kom nadležnom sudu? Naravno da nijeste nikome, jer ste svjesni da je sve rađeno po zakonu”, saopšteno oz DPS Budva.

Kako ističu “Lični sud Marka Bata Carevića da je nešto bilo neustavno ili nezakonito jednostavno je neozbiljan i nikome važan, pa ni njegovim koalicionim patnerima”.

“U odluci Komisije za žalbe postoji pravna pouka da se može predati tužba Upravnom sudu, i to je jedina instanca koja može reći je li odluka komisije zakonita ili ne. Prestanite već jednom da manipulišete javnošću da nešto nije bilo po zakonu i Ustavu. Podnesite barem jednu inicijativu za provjeru zakonitosti i ustavnosti tih odluka. Znamo da vas je zaboljela činjenica koju je iznijela naša odbornica, da je Carević jedini neprocesuirani član OKG, ali će i on, bez sumnje, doći na test zakona. Dokaza ima na pretek”, zaključuje se u saopštenju odbora DPS Budva.

Bonus video: