donijeta odluka o razrješenjima oficira koji su stekli uslov za penziju

Savjet za odbranu i bezbjednost odobrio učešće pripadnika Vojske CG u međunarodnim vježbama u 2021.

"Članovi Savjeta za odbranu u daljem radu razmatraće i donositi odluke na sjednicama Savjeta ali i između dvije sjednice kako bi se obezbjedilo pravovremeno postavljanje oficira na funkcionalne dužnosti u komandama i jedinicama Vojske"

41193 pregleda 122 reakcija 49 komentar(a)
Sa sjednice SAvjeta, Foto: Predsjednik.me
Sa sjednice SAvjeta, Foto: Predsjednik.me

Savjet za odbranu i bezbjednost u daljem radu razmatraće i donositi odluke na sjednicama Savjeta ali i između dvije sjednice kako bi se obezbjedilo pravovremeno postavljanje oficira na funkcionalne dužnosti u komandama i jedinicama Vojske.

To je saopšteno nakon današnje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a u radu su učestvovali članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac.

"Posebno su razmatrana pitanja od značaja za angažovanje Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama. Imajući u vidu da su prijedlozi o daljem angažovanju u misijama u Savjetu za odbranu i bezbjednost stigli prije formiranja nove Vlade postignuta je saglasnost da se ista vrate Ministarstvu odbrane za dodatno usaglašavanje, a da će Savjet uskoro zakazati novu sjednicu. Savjet će razmatrati i postavljenja i razrješenja oficira na ključnim pozicijama u Vojsci Crne Gore", navodi se u saopštenju nakon sjednice.

 

Dodaje se da je predstavljen i Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vježbama u 2020. godini.

"Članovi Savjeta informisani su da je Vojska Crne Gore, obzirom na pandemiju COVID-19, od planiranih 19 međunarodnih vojnih vježbi učestvovala na dvije u inostranstvu i jednoj u Crnoj Gori. U zaključku je konstatovano da nije umanjena spremnost pripadnika Vojske Crne Gore za izvršenje namjenskih zadataka što potvrđuje i doprinos koje su jedinice dale kroz saradnju sa drugim institucijama u borbi protiv pandemije korona virusa. Savjet je odobrio učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vježbama u 2021. godini".

Savjet za odbranu i bezbjednost je, kako se dodaje, razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti i na prijedlog ministarke odbrane donio odluke o razrješenjima oficira u Vojsci Crne Gore koji su stekli uslov za penziju.

Preporučujemo za Vas