DPS Kolašin: Licimjerno saopštenje SNP-a, nek pogledaju Budvu, Berane, Tivat

Iz DPS tvrde da saopštenje SNP “odiše prekomjernom dozom licemjerja, koja vrijedja zdrav razum svakog ko iole poznaje političko djelovanje i aktivnu ulogu SNP Kolašin u participaciji u lokalnoj vlasti od 2014. do 2018.godine”

3598 pregleda 14 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

“Veoma nas raduju povremeni medijski istupi i pokušaji izlaska kolašinske Socijalističke narodne partije (SNP) iz političkog naftalina, u kojem se već duži vremenski period nalaze, jer bez ozbiljne SNP nema ni ozbiljne opozicije u našem gradu. Tako da se nadamo da će uspjeti da se sa nivoa statističke greške i pozicije privjeska svojih dojučerašnjih učenika izdignu do ,,visina" cenzusa, koji će ih u krajnjem ohrabriti da poslije dužeg perioda samostalno uđu i na izborne trke” piše u reagovanju kolašinske Demokratske partije socijalista (DPS) na saopštenje OO SNP.

Iz DPS tvrde da saopštenje SNP “odiše prekomjernom dozom licemjerja, koja vrijedja zdrav razum svakog ko iole poznaje političko djelovanje i aktivnu ulogu SNP Kolašin u participaciji u lokalnoj vlasti od 2014. do 2018.godine”.

“Krajnje je licemjerno a pri tom i drsko, da se sada kao branitelji prava radnika deklarišu oni koji su dok su vršili vlast u gradu bili sudionik i inspiratori, do tada neviđenog, brutalnog političkog progona u Opštini, ugrožavanja i dovođenja do granice egzistencije desetina porodica na način nezakonitog otpuštanja radnika ,a koji je imao za konačan ishod na stotine hiljada eura novca građana Kolašina isplaćene štete na ime izgubljenih sporova”, kažu u OO DPS.

Krajnje je licemjerno a i neozbiljno, piše u regaovanju, “ kada se govori o neadekvatnom ili nedovoljno kvalifikovanom kadru, i da ce SNP cijeniti znanje i obrazovanje prilikom zapošljavanja”.

“ Osim ako se pri tom ne misli na obrazovanje stečeno po bioskopskim salama i znanje ispečeno u pisarnici Opštine, a gdje su izgleda tada usvojane dovoljne vještine za kasnije obavljanje poslova visokorukovodnog kadra. Nego, možda je za te funkcije, ipak, tada dovoljan predlog bila partijska knjižica koju pominju. To je ista ona knjižica koja će vjerovatno biti najbolji CV i preporuka, ali i nužnost prilikom očekivanog i željenog popunjavanja direktorskog , a možda i nekog načelničkog mjesta. O svemu ćemo blagovremeno upoznati javnost i pozvati nadležne institucije da utvrde da li će tada biti riječ o već poznatom uhljebu i partijskom zapošljavanju. Ali o pojedinostima o nezakonitim zaposljavanjima, inspekcijskim konstatacijama i nalozima, neispunjavanju uslova za pojedina funkcionerska mjesta, potvrdama o radnom iskustvu i mnogo čemu , neki drugi put ... Jer ćemo očigledno morati početi konačno stvari nazivati pravim imenom”, piše u regaovanju OO DPS.

Iz te stranke pozivaju Vladu Crne Gore “da se bar malo zainteresuje i pozabavi načinom i saglasnostima pri zapošljavanjima u opštinama Berane,Budva i Tivat, ostim ako onima koji pripadaju vladajućoj većini u ovoj državi nije sve dozvoljeno pa i ako je protivno zakonu”.

Bonus video: