DPS: Krivokapić da ohrabri prosvjetne radnike, a ne da prijeti

U DPS-u smatraju da je Vesna Bratić izabrana za ministarku samo zato što je "politički, nacionalno i vjerski podobna"

9137 pregleda 55 reakcija 56 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Prosvjetne radnike, koji su podnijeli ogroman teret tokom zdravstvene krize izazvane pandemijom koronavirusa, posebno izazovnoj za proces obrazovanja djece, premijer Zdravko Krivokapić treba da ohrabri, a ne da ih "proziva i drži moralne lekcije", poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Kazali su da Krivokapić za to "nema kredibilitet, a ni moralno pravo".

Premijer je danas održao sastanak sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i poručio da je prioritet Vlade depolitizacija vaspitno-obrazovnih ustanova. Kazao je da školama više neće upravljati politički podobni, već najkvalitetniji kadrovi.

"Krivokapićeva prijetnja upućena prosvjetnim radnicima predstavlja vrhunac licemjerja. On spominje depolitizaciju, govori o politički podobnim profesorima, prijeti otkazima i smjenama u trenutku kad u Vladi, po njegovom izboru, resor prosvjete vodi osoba koja je na toj poziciji upravo zato što je politički, nacionalno i vjerski podobna. Da nije tako, nikada Vesna Bratić, imajući u vidu njene stručne kompetencije, šovinističke i bizarne objave na društvenim mrežama kao i ukupan javni angažman, ne bi postala ministar bilo čega a posebno prosvjete i još 3 ključna resora", naveli su iz DPS-a.

Bonus video: