Mandić: Žene neće služiti kao poligon za iskaljivanje nemoći

Predsjednik NSD-a kazao da Vlada mora privesti pravdi odgovorne za objavljivanje ilustracije na kojoj je prikazana ministarka Bratić

6857 pregleda 58 reakcija 9 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, nazvao je objavljivanje ilustracije na kojoj je prikazana ministarka Vesna Bratić brutalnim, primitivnim i kukavičkim napadom kojim je napadnuta svaka žena u Crnoj Gori, Vlada čija je Bratić članica, Ustav i državno uređenje.

"Ovi virtuelni nasilnici kriju se iza navodne slobode govora koju koriste po potrebi kao štit za mizoginiju i kaljanje svega što je vjekovima čuvano kao sveta vrijednost u Crnoj Gori. Ovim nastupima udara se direktno na državu i demokratiju, krši se Ustav kojim je zabranjena zloupotreba ličnih sloboda da bi se crtale mete na čelo žrtava", navodi Mandić.

Demokratija, kako je rekao, nije brisani prostor u kojem svako radi što hoće, već sistem u kojem su svi zaštićeni od nasilja i zloupotrebe prava.

"Ovakvi izlivi govora mržnje nemaju mjesta u pravno uređenoj državi", dodao je Mandić.

Poručio je da Vlada mora "oštro reagovati na svaki ovakav ispad" i privesti odgovorne pravdi.

"Mora se poslati jasna poruka da žene u Crnoj Gori neće služiti kao poligon za iskaljivanje nemoći mračnih snaga poražene kvazipolitike. Svakom nasilniku mora biti stavljeno do znanja da Crna Gora nije besudna zemlja na čije uređenje mogu da udare nekažnjeno, lažno se kunući u brigu za državu", zaključio je predsjednik NSD-a.

Bonus video: