Premijer uputio

Krivokapić predložio Vukšića za direktora ANB-a

Zakonom je propisano da direktora ANB imenuje Vlada, na predlog premijera

47370 pregleda 1335 reakcija 68 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer Zdravko Krivokapić predložio je Vladi da za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) imenuje Dejana Vukšića, dosadašnjeg vršioca dužnosti (vd) direktora Agencije.

Krivokapić je taj predlog, na osnovu Zakona o ANB-u, uputio u četvrtak crnogorskom parlamentu radi davanja mišljenja.

Zakonom je propisano da direktora ANB imenuje Vlada, na predlog premijera.

Vlada je 17. decembra prošle godine imenovala Vukšića za vršioca dužnosti direktora ANB-a, do imenovanja direktora Agencije u skladu sa zakonom, a najduže na šest mjeseci.

“Pošto je za imenovanje direktora ANB neophodno sprovesti zakonom propisanu proceduru i pribaviti i mišljenje Skupštine Crne Gore, smatram da su se stekli usiovi da Vladi predložim imenovanje Vukšića za direktora ANB”, navodi se u obrazloženju Krivokapića.

On ističe da predlog da Vlada za direktora ANB-a imenuje Vukšića temelji na činjenici da je, kroz dugogodisnji profesionaini angažman, stekao lični i profesionaini kredibilitet, kao i da je uspješno obavijao poslove v.d.

“To me uvjerava da će i poslove direktora Agencije kvalitetno i uspješno obavijati i da će svojim radom služiti interesima države Crne Gore i doprinijeti izgradnji povjerenja građana u rad ANB-a”, naveo je Krivokapić.

Preporučujemo za Vas