Đukanović kandidat za predsjednika DPS-a, Markovića nema među kandidatima za potpredsjednika

Kandidati za potpredsjednika partije su Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić

101674 pregleda 1355 reakcija 323 komentar(a)
Đukanović, Foto: DPS
Đukanović, Foto: DPS

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista jednoglasno je predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Đukanović.

U susret 9. Kongresu predloženi su i kandidati za potpredsjednika partije - Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

Među kadnidatima za potpredsjednika, nema imena dosadašnjeg zamjenika predsjednika partije Duška Markovića.

"Od ukupno predloženih osam biće izabrano četiri potpredsjednika. Takođe, na sjednici je ponovljeno opredjeljenje da se za dvije godine svi predsjednici Opštinskih odbora kao i predsjednik Partije biraju neposrednim glasanjem od strane partijskog članstva", saopšteno je iz DPS-a.

Kako je saopšteno, Predsjedništvo je konstatovano da "Demokratska partija socijalista ostaje čvrsto posvećena daljoj izgradnji građanske Crne Gore, njenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada i evropske budućnost".

"Kao i da samo jedna tako snažna partija, uz spremnost za saradnju sa svim političkim subjektima koji dijele ove vrijednosti i ciljeve, može biti garant njihovog očuvanja i ostvarenja".

Bonus video: