"Demokrate ne bi trebalo da polemišu oko legitimiteta vlasti u Podgorici sa DPS"

62 pregleda 1 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 22.12.2017. 19:44h

Demokrate ne bi trebalo da polemišu oko legitimiteta vlasti u Podgorici sa Demokratskom partijom socijalista, jer je DPS nesporan izbor građana Glavnog grada, saopšteno je večeras iz Klub odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada.

Oni su reagovali na saopštenje Demokratske Crne Gore u kome j rečeno da "DPS bestidno promoviše projekte od prethodnih izbornih ciklusa".

"Demokrate o tome izgleda polemišu sa svojim koalicionim partnerima koji su ih nedavno podsjetili da nijedan od poraženih na izborima u Podgorici nije doveo u pitanje rezultat izbora, a da su Demokrate čak slavile trećeplasiranu poziciju tortom i bilbordima zahvalnosti. To Demokratama kažu njihovi koalicioni partneri, ne DPS. Više od tri godine kasnije, Demokrate se odjednom vraćaju u 2014. godinu tvrdeći da Skupština, u čijem radu su uredno učestvovali, nije legitimna. I to oni isti koji su odbornička mjesta dobili kao članovi Socijalističke narodne partije, što im nije smetalo da se nedugo zatim preimenuju u Demokrate, nakon još jednog ubjedljivog poraza i to unutar svoje partije. Tada im takođe to nije smetalo da zauzmu odbirnička mjesta", navodi se u saopštenju DPS.

U saopštenju se dodaje da s obzirom na to da legitimitet daju građani, zašto onda Demokrate govore o navodnoj nelegitimnosti?

"Zar to, po Demokratama, ne bi trebalo da govore građani? Demokrate bi trebalo da znaju da legitimitet građani daju partijama da ih zastupaju. Valjda je Demokratama ovo putovanje kroz vrijeme i povratak u 2014. godinu toliko konfuzno da demantuju sami sebe. Ali da ih podsjetimo, na posljednjim izborima na lokalu osvojili su jedan mandat, a Demokratska partija socijalista 15. Građani su rekli svoje, svjesni da se Demokrate bore za vlast a ne za njih", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: