"Atak na građansku, međunacionalnu i međukonfesionalnu harmoniju"

SD Berane: Pokušaji revitalizacije nacional-šovinističkih tendencija, rukovodstvo da se pogleda u ogledalo

"Ono što dodatno zabrinjava je i okolnost da je Berane, očigledno,
postalo pogodno tle za ispoljavanje ovakvih devijantnih pojava i to je
ono, čemu se, kao društvo moramo suprotstaviti"

5352 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate
SD, Foto: Socijaldemokrate

Po ko zna koji put svjedočimo, svakovrsnim izazivanjima nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti na području Berana, sada u vidu ponovnih neprimjerenih i uvrijedljivih natpisa upućenih određenim nacionalnim grupacijama, saopšteno je iz Opštinskog odbora Socijaldemokrata (SD) Berane.

Na zgradi aerokluba Berane pored aerodroma u Beranama ispisani su grafiti mržnje.

Povezani članci

23. Januar 2021.

Grafiti mržnje na zgradi u Beranama

"Ovo je, još jedan u nizu, atak na građansku, međunacionalnu i međukonfesionalnu harmoniju na ovom prostoru. Na sceni su istrajni pokušaji revitalizacije nacional-šovinističkih tendencija u Beranama, čija učestalost posljednjih mjeseci, izaziva veliku uznemirenost svakog dobronamjernog građanina", kazali su iz SD Berane.

Oni su poručili da takođe zabrinjava i relativizacija ovakvih pojava od strane rukovodstva Berana i optuživanje izmišljenog neprijatelja, umjesto da se pogledaju u ogledalo.

"Ono što dodatno zabrinjava je i okolnost da je Berane, očigledno, postalo pogodno tle za ispoljavanje ovakvih devijantnih pojava i to je ono, čemu se, kao društvo moramo suprotstaviti. Zaista je otužna slika grada koji je, ne tako davno, bio simbol sklada nacionalne, vjerske i kulturne raznolikosti", rekli su iz SD Berane.

Oni apeluju na nadležne bezbjednosne instance, da bez odlaganja, preduzmu odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja a nadalje i prevencije sličnih pokušaja dodatnog urušavanja građanske ravnoteže u Beranama.