Jokić: Sekulić probala da napravi još štete po Crnu Goru, Raičević dopustio uništavanje životne sredine

"Možda je bivšoj ministarki ekonomije Dragici Sekulić bilo potrebno više pravnih savjetnika, koje bi plaćali građani 250 eura po satu, kako bi donijela odluke dobre po Crnu Goru, a ne samo po investitore", istakla je Jokić

9140 pregleda 104 reakcija 10 komentar(a)
Jokić, Foto: Građanski pokret URA
Jokić, Foto: Građanski pokret URA

Umjesto da bude raj na zemlji, da se pita bivša vlast, Velja Gorana bila bi kamenolom saopštila je Ljiljana Jokić iz Građanskog pokreta URA.

"Kakav odnos je imala bivša vlast prema građanima Crne Gore i našoj prirodi, pokazuje i situacija u Veljoj Gorani u Baru. Možda je bivšoj ministarki ekonomije Dragici Sekulić bilo potrebno više pravnih savjetnika, koje bi plaćali građani 250 eura po satu, kako bi donijela odluke dobre po Crnu Goru, a ne samo po investitore", istakla je Jokić.

Ugovor o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena Velja Gorana je, prema riječima Jokić, potpisan prije nego što je došlo do smjene ministarke ekonomije.

"Bivša ministarka je probala da napravi još štete po Crnu Goru, i to potpisujući navedeni ugovor, koji je sa druge strane potpisao izvršni direktor DOO Trojan Bar Mirsad Bajrović", dodala je Jokić.

Po njenim riječima, za period od 1. januara 2023. do 31. decembra. 2050. godine, koncesionar će platiti 5074.272 eura.

"Da li se isplati uništiti selo za ovaj novac koji ćemo dobiti za period od 27 godina? Bivša Vlada koja je ovlastila bivšu ministarku Sekulić da potpiše ugovor o koncesiji i gospođa Sekulić očigledno misli da se to isplati. Eto, zamislite, na ovom prostoru je utvrđeno da postoji sirovina koja se može eksploatisati, ali očigledno nije utvrđeno da je na tom mjestu selo u kome žive ljudi koji još uvijek piju vodu iz bistijerni. Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević će nakon narednih opštinskih izbora, kada više ne bude na toj funkciji, ostati upamćen kao neko ko je dopustio uništavanje životne sredine i ko je radio suprotno od onoga što su građani željeli", rekla je još Jokić.

Ona je kazalada su predstavnici GP URA imali prilike da popričaju sa mještanima Velje Gorane i da su im oni još tada kazali da su protiv eksploatacije kamena sa tog mjesta.

"Pravni tim GP URA aktivno radi na ovom predmetu, te vjerujemo da ćemo pomoći mještanima Velje Gorane da mirno žive u svom selu", zaključila je Jokić.

Bonus video: