Raičević: Jokić da pokrene proceduru za raskid ugovora ukoliko smatra da je nešto bilo nezakonito

"U obavezi sam, radi građana Bara, posebno mještana zaseoka Kovačevići u Veljoj Gorani, da Vam se obratim povodom Vaše izjave u kojoj iznosite netačnu i paušalnu ocjenu da sam radio suprotno interesima mještana

9164 pregleda 11 komentar(a)
Raičević, Foto: Zajednica opština Crne Gore
Raičević, Foto: Zajednica opština Crne Gore

Iskoristite poziciju vlasti i uvažite inicijativu mještana Velje Gorane, poručio je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević Ljiljani Jokić, članici Građanskog pokreta URA.

"U obavezi sam, radi građana Bara, posebno mještana zaseoka Kovačevići u Veljoj Gorani, da Vam se obratim povodom Vaše izjave u kojoj iznosite netačnu i paušalnu ocjenu da sam radio suprotno interesima mještana kada je u pitanju dodjela koncesije za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena "Velja Gorana". Sa nastalim problemom vezano za koncesiju upoznat sam od strane mještana zaseoka Kovačevići i iseljenika iz tog kraja tokom trajanja procedure za izbor koncesionara na ovom području", istakao je Raičević.

On je dodao da je smatrajući da je inicijativa mještana više nego opravdana, Ministarstvu ekonomije 8. septembra 2020, mjesec dana prije donošenja odluke o izboru koncesionara, uputio zahtjev kojim je tražio da se razmotri inicijativa mještana za izmještanje istražno-eksploatacionog prostora i dostavio njihov zahtjev.

Dopis Dušana Raičevića
foto: Opština Bar

"Gospođo Jokić, budući da se oglašavate ispred URE koja je u međuvremenu ostvarila mogućnost da vrši vlast na državnom nivou, umjesto optužbi na račun predsjednika opštine, bilo bi korisnije da ste se pitanjem interesa mještana i donošenjem kako kažete "dobrih odluka za Crnu Goru" bavili institucionalnim putem. Stoga Vas pozivam da sada, kada ste u mogućnosti, pokrenete proceduru za raskid ugovora ukoliko smatrate da je nešto bilo nezakonito. Takođe Vas pozivam da, i ako utvrdite da je sve bilo zakonito, promijenite odluku, i time uvažite zahtjev koji sam uputio, koji je prije svega zahtjev mještana zaseoka Kovačevići", rekao je Raičević.

Po njegovim riječima, Jokić će na taj način pokazati najbolju namjeru prema ljudima o kojima govori i njihovim potrebama, kao i interesima prirode, koju želi da zastupa.

"Uputno bi takođe bilo, gospođo Jokić, da ne pretpostavljate ishode demokratskih procesa kakvi će nadam se biti naredni lokalni izbori, i da se ne brinete za to da li ću ja biti na funkciji predsjednika opštine ili ne. O tome Vi zasigurno nećete presuđivati, već će o tome odlučivati građani Bara. A što o mom učinku na ovoj funkciji misle mještani Mrkojevića, moji sugrađani i kako o meni građani Bara budu odlučivali, ja nemam nikakvih bojazni", zaključio je Raičević.

Bonus video: